| Vesti | Ostalo | Održan četvrti Nordeus Hackathon
Ostalo

Održan četvrti Nordeus Hackathon

Nordeus Hakaton

Kompanija Nordeus je prethodnog vikenda organizovala četvrti po redu Nordeus Hackathon. Gejming entuzijasti i developeri su imali šansu da razviju igru za samo 24 sata, u Nordeus kancelariji, u Beogradu.

Ukupno 11 timova iz Rumunije, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije se takmičilo u brzinskom kreiranju najbolje igre u vidu zadatka koji je otkriven na dan takmičenja: „Prikrivanje – igra na temu skrivanja i obmane“. Učešće velikog broja entuzijasta iz celog regiona doprinelo je da se Nordeus Hackathon 4 pozicionira kao prvi pravi internacionalni Hackathon u istočnoj Evropi. 

 

Nakon kreiranja igara timovi su ih prezentovali publici, kako u samim kancelarijama, tako i na zvaničnom Hackathon livestream-u, zbog čega su svi mogli da prate dešavanja iz sata u sat. Nakon toga zvanični žiri na događaju je proveo tri sata u odlučivanju ko će biti pobednici ovogodišnjeg Hackathon-a, dok je publika na Facebook stranici glasala za njima omiljenu igru.

 

Nordeus Hakaton 1 T Nordeus Hakaton 2 T

 

Nagrada publike je otišla Edge timu iz Makedonije za njihovu interesantnu i originalnu top down igru pod nazivom „Hot Escape“. Edge tim je takođe osvojio i Gameplay nagradu i četiri para Razer slušalica uz Sony PS Vita konzole. „Multimedia presentation“ nagrada je otišla FusRoDah timu iz Srbije i njihovoj igri „Drekavac“, koja je osigurala svakom članu tima po Steel Series Apex tastaturu. „Technical complexity“ nagrada je otišla timu Ocean’s Four iz Hrvatske i njihovoj igri „Dron“, koja im je donela i četiri Logitech G502 miša. Treća nagrada u ukupnom plasmanu i četiri nove Nintendo 3DS XL konzole su otišle S-team8 timu iz Srbije zahvaljujući igri „Cheesenogood“. Beer Pong tim iz Bugarske je osvojio drugo mesto i četiri Apple iPad Mini 3 tableta sa svojom ambicioznom igrom „Wanted“. I na kraju, prvo mesto i četiri PlayStation 4 konzole uz „The Last Of Us“ pakete, osvojio je tim Prime Time iz Bosne i Hercegovine sa svojom „In Vino Veritas“ igrom u kojoj kontrolišete vampira sa problemom prekomerne konzumacije vina.

 

Nordeus Hakaton 3 T Nordeus Hakaton 4 T

 

Na zvaničnom Nordeus Hackathon sajtu svi zainteresovani mogu da pogledaju galeriju fotografija i snimak livestream-a sa događaja, kao i da preuzmu igre.

 

Izvor: Nordeus

 

Komentarišite na forumu