| Vesti | Ostalo | Microsoft razvojni centar kao primer podrške obrazovanju – MDCS Open Days
Ostalo

Microsoft razvojni centar kao primer podrške obrazovanju – MDCS Open Days

Microsoft razvojni centar u Srbiji (MDCS) otvorio je svoja vrata za sve zainteresovane studente i srednjoškolce iz čitave Srbije, u okviru dvodnevnog događaja – MDCS Open Days.

Više od 600 mladih biće u prilici da se upozna sa radom razvojnog centra jedne od najvećih tehnoloških kompanija sveta, čuje iskustva inženjera i praktikanata, kao i da sazna više o projektima i Microsoft tehnologijama koje se razvijaju u beogradskom centru.

Tokom posete, srednjoškolci i studenti mogu da steknu dragocena iskustva koja će im pokazati da se informacione tehnologije danas nalaze u svakoj grani industrije i da bez obzira čime odluče da se bave, digitalna pismenost, razumevanje algoritama i osnovnih znanja iz oblasti kompjuterskih nauka, doprinose njihovoj konkurentnosti na tržištu rada.

„Verujemo da su prilike za ovakva druženja sa studentima i učenicima srednjih škola, zaista potrebne, kako bismo im demistifikovali IT industriju i pokazali iz prve ruke koliko je posedovanje znanja iz ove oblasti danas važno.

Verujemo da IT kompanije treba da budu prava podrška i mesta na kojima se podstiče digitalno obrazovanje i pruža prilika mladima da steknu znanja, praksu i iskustvo, koja će moći da iskoriste na svom profesionalnom putu“, rekao je Tadej Kurepa iz Razvojnog centra Microsofta u Srbiji.

Prepoznavanje talenata i podrška mladima da razvijaju svoj potencijal, suštinski je deo misije MDCS-a, pa tako Centar već više od 10 godina na različite načine podržava učešće naših najtalentovanijih srednjoškolaca i studenata na brojnim međunarodnim takmičenjima.

ACM je jedno od najvećih i najuglednijih svetskih takmičenja u programiranju, na kojem naši studentski timovi nekoliko godina unazad ostvaruju zapažene rezultate, uz podršku Microsoft razvojnog centra.

EUROBOT takmičenje iz robotike, BSUIR iz informatike i WER takmičenje iz edukativne robotike, takođe spadaju u bitnija nadmetanja za koja Centar obezbeđuje pomoć učenicima i studentima iz Srbije. Naravno, ovde se podrška ne završava i MDCS će nastaviti da doprinosi da mladi na svetskim takmičenjima uspešno predstavljaju Srbiju.

Razvojni centar Microsofta u Srbiji, od svog osnivanja pruža snažan podsticaj razvoju digitalnog obrazovanja u našoj zemlji, kroz brojne programe, inicijative i saradnju sa obrazovnim institucijama i nevladinim sektorom, kako bi se mladima pružila prilika da usvajaju znanja iz oblasti IT-a, bez kojih je danas profesionalni razvoj u bilo kojoj oblasti nezamisliv.

Zajedno sa organizacijom Petlja, razvijen je portal i materijal za učenje programiranja, koji se koristi u nastavi za đake od šestog razreda u čitavoj Srbiji. Kroz Inicijativu Digitalna Srbija, čiji je Microsoft razvojni centar član, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete, povećan je broj IT odeljenja u gimnazijama širom zemlje.

 

Izvor: Microsoft

 

Komentarišite na forumu…