| Vesti | Ostalo | Kopajte kroz muzičku arhivu Neil Young-a
Ostalo

Kopajte kroz muzičku arhivu Neil Young-a

Neil Young

Poznati kanadski rok pevač i tekstopisac, Neil Young, je par godina unazad došao na ideju da otvori svoju bogatu online arhivu.

Neil Young Archives, kako je arhivi naziv, sadrži sav materijal koji je Young ikada snimio.

Fanovi ovog autora će moći da stream-uju svaku dostupnu pesmu besplatno do 30. juna 2018. godine, putem Young-ovog Xstream Music servisa, a u ponudi je i do sada neobjavljen sadržaj.

Kada otvorite file cabinet, videćete da su sve pesme hronološki poređane, a tu je i info kartica sa omotom albuma, nazivima pesama, kao i kratkom informacijom o tome kako su te pesme nastale.

Ako ste zainteresovani za istoriju Young-a, Timeline je dosta opširan sa informacijama o turnejama, knjigama, najbitnijim događajima koji su obeležili njegov život, video snimcima, i ostalim detaljima.

Međutim, Young je odlučio da stavi akcenat na jednu stvar – kvalitet snimaka. „Danas, sva muzika pati od slabog kvaliteta kroz lanac distribucije. Sve počinje od kompanija poput Apple-a, gde Apple Music kontroliše audio kvalitet koji se servira masama, i ne pruža im mogućnost biranja boljeg zvuka.“ – navodi Young.

Stoga, on je implementirao mogućnost da birate kvalitet zvuka koji vam odgovara, od studijskog master snimka, pa do 320kbps.

 

 

Izvor: Neil Young Archive

 

Komentarišite na forumu