| Vesti | Ostalo | Kompanija Lenovo se po prvi put našla na Interbrand listi
Ostalo

Kompanija Lenovo se po prvi put našla na Interbrand listi

Lenovo Interbrand

Budući da kompanija Lenovo ostvaruje konstantan rast u poslovanju i prepoznata je kao globalni brend u oblasti tehnologije, pronašla je svoje mesto na Interbrand listi 100 najuspešnijih brendova na svetu za 2015. godinu. Kompanija Lenovo je zauzela 100. mesto na listi i jedna je od nekoliko novih i jakih članova, kao što su Lego i PayPal. Ovu uticajnu listu svake godine objavljuje i ažurira kompanija Interbrand.

Prema proceni Interbranda, u njihovom 16. izveštaju najboljih globalnih brendova, navodi se 100 najuspešnijih globalnih brendova tako što bivaju analizirani brojni načini na koje neki brend pomaže organizaciji – od ispunjavanja korisničkih želja i zahteva, do povećanja ekonomske vrednosti kompanije. Rangiranje je zasnovano na kombinaciji epiteta koji doprinose celokupnoj vrednosti brenda, uključujući i finansijski učinak, ulogu kojom brend utiče na izbor potrošača i uticaj brenda na formiranje cene ili obezbeđivanje zarade za kompaniju. 

Kompanija Lenovo, koja je postala očigledni svetski lider među proizvođačima PC računara (sa više od 20% udela), jedan od 3 najbolja proizvođača tableta i servera, i jedna od pet najboljih svetskih kompanija u proizvodnji pametnih telefona, dospela je na listu u godini tokom koje je pokrenula novu kampanju „Never Stand Still’’, redizajnirala logo, otkrila niz novih proizvoda i pokrenula brojne globalne marketinške kampanje, kako bi prikazala veličinu kompanije koja zarađuje 46 milijardi dolara godišnje. Događaji poput sajma Tech World u Pekingu, izlaganje na sajmu CES u Las Vegasu, gde su osvojena vredna priznanja, kao i niz novoplasiranih proizvoda koncentrisanih oko prošlomesečnih dešavanja u Berlinu, Njujorku i Šangaju, pomogli su da se Lenovo učvrsti na svetskoj sceni.

 

Lenovo Interbrand 1

 

Ovogodišnje rangiranje ne obuhvata dodatnu vrednost brenda dobijenu nedavnom kupovinom IBM System X servera ili Motorola mobilnim segmentom, od kojih se očekuje da vremenom povećaju moć kompanije Lenovo, kao i samog Lenovo brenda. Ne računajući ove jedinice, prema Interbrand izveštaju, Lenovo brend se procenjuje na više od 4,1 milijardi dolara.

„Učinak poslovanja i učinak brenda veoma su blisko povezani. Vrlo je prijatno videti da se brend kompanije Lenovo svrstava u najjače na svetu, jer to ne prikazuje samo uspeh i napore našeg sektora za marketing i odnose sa kupcima, već celokupnu snagu naše kompanije“, izjavio je David Roman, marketing direktor kompanije Lenovo. „Godinama smo posmatrali kako se Lenovo lagano probija na površnu – u proizvodnji PC računara, tableta, pametnih telefona i servera, i sada smo dobili potvrdu da naš brend postaje vrlo bitna sila. Brendovi moraju značiti nešto korisnicima kako bi imali određenu vrednost, a ovo priznanje nas donekle uverava da naš brend postaje sve značajniji našim mušterijama u svakom segmentu.“

 

Lenovo Interbrand 2

 

„Posmatrali smo kompaniju Lenovo i njenu tranziciju i modernizaciju globalnog brenda pomoću novog logotipa, kampanje koja podstiče ljude da budu deo ovog brenda, kao i naravno, vrhunske tehhologije koje obezbeđuju svojim korisnicima“, izjavio je Jez Frampton, generalni direktor kompanije Interbrand. „Čestitam kompaniji Lenovo što se pridružila najboljim brendovima i što je odabrala put koji je razlikuje od ostalih kompanija i čini je prepoznatljivijom.“

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu