| Vesti | Ostalo | Kompanija Lenovo beleži napredak u Q1 2017/2018
Ostalo

Kompanija Lenovo beleži napredak u Q1 2017/2018

LenovoNapredak

Čelnici kompanije Lenovo su objavili izveštaj gde beleže uspehe svoje industrije uz novu poslovnu strategiju koja je ostvarila dobru profitabilnost u sektoru PC računara i pametnih uređaja, kao i poboljšanja u profitu i prihodu željenih oblasti za kompaniju, kao što su data centri i mobilni uređaji. Jang Juanking, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Lenovo je izjavio da su u prvom kvartalu ostvareni stabilni rezultati uz pomoć nove strategije u 3 koraka – zadržali su vodeći položaj kada je u pitanju profitabilnost u sektoru PC računara, izgradili su osnovu za sektore mobilnih uređaja i data centara i sproveli dodatne investicije u nove tehnologije.

Kao prva stavka se napominju sektori za PC računare i pametne uređaje koji su obeležili povoljan profit, gde je prosečna prodajna cena po jedinici u ovom sektoru porasla za 7.8 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Sektor data centara je predstavio ThinkSystem i ThinkAgile porodicu proizvoda sa porastom prihoda od 14.2 u odnosu na prethodni kvartal. Što se tiče mobilnih telefona, tim Lenovo-a je predstavio između ostalog i Moto Z2 Force. Prihod u ovom kvartalu je iznosio 10 milijardi američkih dolara, dok je operativni profit porastao za 110 miliona američkih dolara u poređenju na prethodni kvartal.

Strategija od 3 koraka je predstavljena, a samim tim akcenat je bio na ostvarivanju rasta i povećanju profita u sektoru PC računara i pametnih uređaja, kao i stabilizaciji sektora data centara i mobilnih uređaja. Takođe, investirano je u nove tehnologije i platforme sledeće generacije koje će pomoći korisnicima da se prebace na pametne uređaje koji će biti povezani na cloud i koje će pokretati veštačka inteligencija, a tu je i Lenovo ID – identifikacija korisnika Lenovo uređaja do kojih se može doći direktno koja je dostigla brojku od preko 220 miliona korisnika.

Na trećem po redu Tech World događaju, koji je održan prethodnog meseca u Šangaju, kompanija Lenovo je predstavila nekoliko novih proizvoda, kao što su SmartVest i daystAR naočare, čija je svrha da pomognu u industrijskom održavanju. Kompanija Lenovo je takođe najavila investiciju od 1,2 milijarde američkih dolara u oblast veštačke inteligencije, a radiće i na kreiranju rešenja i partnerstava o oblasti proizvodnje, zdravstva i transporta.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu