| Vesti | Ostalo | Indiegogo – Uz projekat dostaviti status kao i rizike
Ostalo

Indiegogo – Uz projekat dostaviti status kao i rizike

Indiegogo

Kako su uz crowdfunding realizovani brojni projekti, uz njih dolaze i brojni rizici kao što su brojna odlaganja projekta usled raznih nepredviđenih okolnosti, ili u najgorem slučaju, prekidanje celokupne kampanje.

Da se korisnici ne bi dovodili u ovakve neprijatne situacije, tim iza Indiegogo-a je odlučio da integriše nova pravila gde se od organizatora projekata očekuje da navedu još informacija o njima, kao i da na mesečnoj bazi obaveste one koje su ih podržali o trenutnom stanju.

Svaka kampanja mora da navede svoju vremensku putanju, počevši od samog koncepta pa do slanja završenih proizvoda, a tu moraju da budu navedeni i mogući rizici koji mogu snaći obe strane tokom određenih faza projekta.

Mesečne notifikacije o razvoju su obavezne – po navodima čelnika, u velikom broju slučajeva, projekat ostvari veću svotu novca nego ostali projekti gde publika nije češće obaveštena o razvoju, i to do 286 posto.

Samim tim, ove mere bezbednosti vam daju, kao onome koji će ovaj projekat dići na noge, dodatno naoružanje u vidu informacija i vaš izbor će biti prefinjeniji.

 

Izbor: Indiegogo

 

Komentarišite na forumu