| Vesti | Ostalo | IBM Cloud podstiče razvoj kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi
Ostalo

IBM Cloud podstiče razvoj kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi

IBM Cloud

Startup kompanije i kompanije u razvoju širom centralne i istočne Evrope se sve više oslanjaju na IBM, kako bi unapredile poslovne modele zasnovane na cloud rešenjima i pružile inovativne usluge. Usvajanjem platformi Bluemix i SoftLayer u okviru ponude cloud rešenja kompanije IBM, kompanije iz različitih oblasti poput zdravstva, industrije kompjuterskih igara i javne bezbednosti, unapređuju svoje poslovanje u regionu centralne i istočne Evrope, a i šire.

Prednost korišćenja ovih platformi ogleda se u jednostavnosti primene i malim troškovima početnog ulaganja, što omogućava proširenje delatnosti i na klijente koji se nalaze u inostranstvu, uz ispunjenje svih njihovih očekivanja u pogledu kapaciteta, sigurnosti i standarda.

Prema istraživanju Međunarodnog monetarnog fonda, u velikom delu regiona centralne i istočne Evrope, ekonomija se relativno brzo oporavlja. Jačanjem poslovne klime, organizacije postaju spremne na ulaganja u tehnologije kao što su cloud rešenja, mobilne usluge i usluge analitike, koje mogu ubrzati rast i reorganizaciju poslovanja.

Veliki broj organizacija u okviru regiona centralne i istočne Evrope je nedavno usvojio IBM cloud rešenja, koja ih opremaju alatima i iskustvom neophodnim za proširenje poslovanja preko cloud servisa, kao i za pristup novim tržištima kroz različite modele implementacije, uključujući i hibridni cloud. Vrednost za korisnike ostvaruje i Bluemix, razvojna cloud platforma kompanije IBM, koja omogućava programerima da kreiraju interaktivne mobilne aplikacije i aplikacije bazirane na analitici, i koje mogu biti isporučene preko SoftLayer infrastrukture.

IBM je 2014. godine, uz investiciju od milijardu dolara, lansirao platformu Bluemix koja je brzo postala najveći projekat Cloud Foundry fondacije. Njen katalog, prilagođen web programerima, omogućuje pristup brojnim alatima (preko 100) i značajnim uslugama otvorenog standarda koje se kombinuju sa uslugama IBM-a i trećih lica, a koje web razvojnim programerima pružaju mogućnost da usmere svoju energiju na kreiranje cloud aplikacije poslovnog kvaliteta, ali i za široki krug korisnika.

SoftLayer je postao deo IBM Cloud usluga u julu 2013. godine. SoftLayer infrastruktura sada predstavlja osnovu portfolija ovih usluga – uključujući veliki opseg posredničkog softvera i programa – koji kompanijama omogućavaju da steknu neophodnu skalabilnost, transparentnost i kontrolu za sprovođenje IT aktivnosti u okviru cloud usluga.

 

Izvor: IBM

 

Komentarišite na forumu