| Vesti | Ostalo | Flickr prekida 1TB prostora za free korisnike
Ostalo

Flickr prekida 1TB prostora za free korisnike

Flickr

Poznati web sajt za razmenu fotografija Flickr, je kupljen u aprilu ove godine od strane profesionalnog photo hosting servisa SmugMug, i počevši od danas, prve velike promene pod novim vlasništvom su osetne među korisnicima.

Ukoliko ste besplatni korisnik, bićete ograničeni na do 1000 slika na photo sharing sajtu, umesto od prethodnih 1TB prostora koji ste imali na raspolaganju.

Kako tim iza Flickr objašnjava u svom saopštenju za javnost: „Nažalost, besplatne usluge su zapravo retko besplatne za korisnike. Korisnici plaćaju svojim podacima ili svojim vremenom.

Voleli bismo da sporazum bude transparentan. Počevši od 5. februara 2019, besplatnim nalozima koji su preko limita će sadržaj biti aktivno brisan.“

Besplatni korisnici sa više od 1000 slika ili video snimaka će imati vremena do 8. januara 2019. godine da se nadograde na Pro varijantu naloga, ili da downloaduju svoj obiman sadržaj.

 

Flickr 01

 

Nakon tog datuma, besplatni korisnici sa preko 1000 slika ili video snimaka više neće moći da upload-uju fajlove. Takođe, nakon 5. februara 2019. godine, besplatnim nalozima koji i dalje poseduju preko 1000 uploadovanih fajlova će postepeno biti brisan sadržaj dok cifra ne bude ispod 1000 (počevši od najstarijeg sadržaja).

Flickr takođe dodaje brojne promene za Flickr Pro uslugu u iznosu od 49,99 evra godišnje tokom narednih nekoliko meseci. Plaćenim korisnicima će biti dat neograničen prostor za fotografije i video zapise u punoj rezoluciji, bez reklama, „premijernu“ korisničku uslugu, video zapise do 10 minuta (umesto tri minuta) i popuste od Adobe, Smugmug, Peak Design i još mnogo toga.

Flickr takođe nudi popust od 30% za prvu godinu Flickr Pro do 30. novembra, a počev od januara, svi korisnici – bilo da su platili paket ili su besplatni – neće morati da koriste Yahoo kako bi se prijavili na Flickr.

 

Izvor: Flickr

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi