| Vesti | Ostalo | Facebook našao 200 aplikacija koje su zloupotrebljavale podatke
Ostalo

Facebook našao 200 aplikacija koje su zloupotrebljavale podatke

Facebook

Na meti Facebook-a su se našle oko 200 aplikacija koje su potencijalno zloupotrebljavale privatne podatke, kako navodi najnoviji izveštaj Facebook aplikacije.

Nakon pretrage „hiljade“ aplikacija kako bi se uvidelo koja je preuzimala podatke bez znanja korisnika, čelnici kompanije su izjavili da je identifikovano oko 200 njih, dok su imena istih nepoznata.

Iz društvene mreže nalažu da onda kada pronađu koja je aplikacija odgovorna za kopanje i zloupotrebu podataka, korisnici će biti obavešteni istim putem kao u slučaju zloupotrebe podataka Cambridge Analytica.

„Još uvek ima dosta posla koji mora da se uradi kako bi se locirale aplikacije za koje se sumnja da su zloupotrebile podatke korisnika Facebook-a – i to će potrajati“, navodi se u saopštenju kompanije.

CEO Mark Zuckerberg je obećao i pokrenuo istragu 21. marta.

„Imamo velike timove internih i eksternih stručnjaka koji rade na istraživanju ovih aplikacija što je brže moguće. Do danas je istraženo preko hiljade aplikacija, a oko 200 je suspendovano u sklopu temeljne istrage o tome da li su zapravo zloupotrebile bilo kakve podatke.“

 

Izvor: Facebook

 

Komentarišite na forumu