| Vesti | Ostalo | ASUS Essence III dobio EISA USB DAC 2014. – 2015. nagradu
Ostalo

ASUS Essence III dobio EISA USB DAC 2014. – 2015. nagradu

ASUS Essence III

ASUS Essence III, digitalno-analogni konverter, impresionirao je žiri izuzetnim audio performansama i vrhunskim kvalitetom izrade. Essence III, high end model USB digitalno-analognih konvertera (DAC) je osvojio „European Imaging and Sound Association (EISA) European USB DAC“ nagradu za 2014. – 2015. godinu.

Predsednik EISA-e Žorž Gonkalves (Jorge Gonçalves) je izjavio: “Essence III poseduje funkcije koje su obično rezervisane za pojačala za slušalice najvišeg ranga. Njegove performanse su odlične i zvuk čist kao i njegova tehnologija, a realističan i ubedljiv zvuk ga stavlja ispred tradicionalnih favorita u Hi-Fi segmentu

EISA je jedinstveno udruženje od pedeset specijalizovanih Hi-Fi časopisa za kućne bioskope, ozvučenje automobila, mobilne elektronike, fotografije i videa iz 20 evropskih zemalja. Godišnje EISA nagrade se dodeljuju proizvodima koji donose najnaprednije tehnologije, inovativan dizajn, korisničku ergonomiju i dobar odnos cene i pruženog kvaliteta. 

  

Essence III je perjanica USB digitalno-analognih konvertera (DAC) i pojačala za slušalice i ASUS tvrdi  da on može da odgovori i na potrebe najzahtevnijih audiofila. Podržava Direct Stream Digital (DSD) reprodukciju, kao i DSD64 i DSD128 kodiranje. Essence III donosi izbalansiran izlaz za slušalice, sa podrškom za vrhunske slušalice sa impedansama do 600Ω. Pored toga, unikatni M mini-XLR konektori minimizuju šum i obezbeđuju jasnoću zvuka.

 

ASUS Essence III 03

 

Essence III primenjuje audio dizajn sa odvojenim elektronskim pločama za obradu analognog i digitalnog signala, što obezbeđuje čistu, linearnu isporuku snage. Essence III koristi  kristalni oscilator sa kompenzacijom temperature (TCXO/TCCO)  i 24-karatnim zlatnim kontaktima kao generator takta da bi minimizirao šum i variranje frekvencije. Pored toga, asinhroni USB transfer omogućava da precizni tajmer u Essence III kontroliše priliv podataka ka uređaju i obezbedi gladak i stabilan signal i zvuk.

 

ASUS Essence III 02

 

Essence III poseduje atenuator sa 24 koraka koji obezbeđuje precizan balans levog i desnog kanala pri bilo kojoj jačini zvuka, a takođe poseduje i mikro-kontrolere i releje koji direktno upravljaju otpornicima za kontrolu jačine zvuka. Ovakav dizajn omogućava i daljinsku kontrolu Essence III uređaja.

 

ASUS Essence III 01

 

Prednji panel Essence III modela poseduje tastere za kontrolu napajanja i ulaza, dok LED indikatori obezbeđuju jasan prikaz informacija. Elegantno kućište se može lako uklopiti sa postojećim Hi-Fi komponentama, a njegova površina je tretirana specijalnom prevlakom otpornom na otiske prstiju.

Za više informacija o Essence III uređaju i drugim ASUS Hi-Fi audio proizvodima, posetite internet stranicu: www.essence-hifi.com

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar