| Vesti | Ostalo | Apple uskoro predstavlja iPhone 6
Ostalo

Apple uskoro predstavlja iPhone 6

iPhone 6 Leaked

Odbrojavanje do novih Apple proizvoda je uveliko počelo

 

Kao što svi verovatno već znate, jer su i ptičice po granama o tome počele da cvrkuću, internet ovih dana bruji od raznih glasina vezanih za Apple proizvode koji bi trebali da se pojave 9. septembra. Na zvaničnom Apple sajtu možete videti i brojčanik koji odbrojava vreme do najavljenog „specijalnog“ događaja.

Masovno ludilo prate i mnoge fotografije i video klipovi koji su iscureli sa raznih izvora, što pouzdanih, što nepouzdanih. U moru informacija, mi smo se potrudili da izdvojimo neke kojima možemo verovati.

U utorak, 9. septembra, Apple treba da predstavi nove proizvode koji uključuju novi iPhone 6, u dve veličine, i tzv. iWatch. Ovaj pametni ručni sat će inače biti prvi Apple proizvod predstavljen od strane Timothy D. Cook-a, izvršnog direktora Apple-a, koji je pre tri godine preuzeo „presto“ nakon smrti Steve Jobs-a.

I pored puno priče o ovom uređaju, nikakve fotografije se nisu pojavile na internetu, jer izgleda da Apple strogo čuva informacije o iWatch-u. 

 

iPhone 6 Leaked 06

 

Šuška se o raznim novim tehnologijama koje će navodno biti implementirane u nove Apple uređaje, poput bežičnog punjenja, raznih naprednih fitness funkcija, prednjeg panela od sintetičkog safira, HealthKit-a (koji je Apple predstavio još u junu), Handoff-a, NFC (near-field communication) tehnologije koja će služiti za mobilni sistem plaćanja itd. Ono što je vrlo verovatno je da će iPhone 6 dolaziti sa iOS 8 operativnim sistemom predstavljenim u junu ove godine.

 

iPhone 6 Leaked 02 T iPhone 6 Leaked 03 T
   
iPhone 6 Leaked 08 T iPhone 6 Leaked 09 T

 

Nove verzije iPhone-a, o kojima se naveliko i naširoko pričalo tokom godine, navodno treba da se pojave u dve veličine: jedan iPhone sa ekranom dijagonale 4,7 inča, a drugi sa dijagonalom od 5,5 inča. Veća iPhone 6 verzija će sigurno biti i skuplja, a postoji mogućnost da će se i kasnije naći u prodaji. Za razliku od prethodnika, novi iPhone 6 modeli bi trebali da imaju mekše linije i da budu više zaobljeni, poput najnovijeg iPad-a. Navodno će i interfejs ovih uređaja biti izmenjen, kako bi bio prilagođen većim ekranima, da bi kucanje sa jednom rukom bilo lakše.

 

iPhone 6 Leaked 04

 

Dok se očekuje da će novi iPhone 6 biti pušten na tržište u toku narednih par nedelja, iWatch će se pojaviti u prodaji verovatno tek u toku naredne godine. Cene ovih proizvoda, naravno, još nisu javne.

 

iPhone 6 Leaked 01 T iPhone 6 Leaked 10 T

 

Mi smo izdvojili neke od navodnih fotografija nove iPhone 6-ice koje kruže po internetu, a kako će zaista izgledati novi iPhone saznaćemo sutra.

 

Izvor: The New York Times, PC ADVISOR

 

Komentarišite na forumu