| Vesti | Mobile | WhatsApp dodaje „nestajuće“ fotografije
Mobile

WhatsApp dodaje „nestajuće“ fotografije

Kompanija WhatsApp dodaje „nestajuće“ foto poruke koje možete poslati unutar same aplikacije. U pitanju su „view once“ fotografije, novi dodatak koji omogućuje korisnicima da šalju fotografije i video snimke u razgovorima koji se mogu videti samo jedanput pre nego što nestanu.

Sama opcija „View once“ se pojavila u beta verziji WhatsApp Android aplikacije u junu ove godine, ali će od ove nedelje svi korisnici moći da je koriste. Funkcija slična Snapchat-u slična je nestajućim fotografijama na Instagramu i Messengeru.

Prilikom snimanja slike u WhatsApp -u, korisnici mogu izabrati ikonu tajmera da bi podesili fotografiju na „view once“ opciju. Za razliku od običnih foto ili video poruka, „view once“ slike neće se pregledati u razgovorima i ne mogu se preuzeti na vaš uređaj.

Facebook ovu funkciju predstavlja kao jednu za „privatne trenutke“ ili za slanje potencijalno osetljivih informacija poput lozinki za Wi-Fi. Kao i uvek, ljudi bi trebali biti oprezni koliko su takve poruke „privatne“.

U članku pomoći kompanija napominje da primalac i dalje može da napravi snimak ekrana ili da snimi ekran dok otvara „view once“ fotografiju i, za razliku od Snapchata, WhatsApp neće obavestiti pošiljaoca kada je snimljen snimak ekrana.

Kompanija takođe ističe da će prijavljene “view once” fotografije biti vidljive WhatsApp-u.

 

Izvor: WhatsApp

 

Komentarišite na forumu…