| Vesti | Mobile | Uz YouTube Kids, roditelji biraju šta deca gledaju
Mobile

Uz YouTube Kids, roditelji biraju šta deca gledaju

Kids

YouTube je implementirao dva nova dodatka na Kids aplikaciju, a oba daju roditeljima više kontrole kada je u pitanju ono šta njihova deca gledaju.

Prvo, roditelji sada imaju opciju da ograniče pristup onome što deca mogu da gledaju, pod uslovom da se roditelji slažu oko toga šta je prikladno.

Nakon što roditelji odaberu „approved content only“ u profilu svoga deteta, ono više neće samo moći da pretražuje sadržaj.

Umesto toga, imaće pristup specifičnim kanalima, video materijalima, kao i kolekciji kanala koje su njihovi roditelji dozvolili na specijalnoj listi.

YouTube je ovaj dodatak najavio još u aprilu, a od sada je dostupan za Android, međutim, iOS korisnici će imati pristup uskoro.

Drugi dodatak je podešavanje koje targetira decu starosti od osam do dvanaest godina. Roditelji će imati dve starosne opcije između kojih mogu birati – „mlađe“ i „starije“ – u podešavanjima naloga njihovog deteta.

Te opcije će samim tim uticati na to koji sadržaj će deca na kraju pratiti. Starija opcija će uključivati i sadržaj poput muzike i gejming video materijala. Ovaj dodatak za sada koriste korisnici unutar SAD, međutim, očekuje se brzo širenje na globalno tržište.

 

Kids 01

 

Izvor: YouTube

 

Komentarišite na forumu…