| Vesti | Mobile | Uz novi update, Firefox Mobile pamti vašu poslednju web lokaciju
Mobile

Uz novi update, Firefox Mobile pamti vašu poslednju web lokaciju

Više nećete morati da brinete ako napustite aplikaciju na telefonu, kao i da učitavate tabove iznova. Mozilla je predstavila verziju Firefox 94 za Android i iOS korisnike, a takođe dolazi sa novom glavnom stranom koja vam olakšava da se vratite na stranicu koju ste skoro posetili pre gašenja aplikacije.

Kako navode čelnici kompanije u saopštenju, organizacija Mozilla je htela da kao korisnik njihove aplikacije „zaboravite na to teško mentalno breme sećanja da završite one napola pročitane članke“. Kao nadogradnja za glavnu stranicu jeste lak način da uskočite u vaš tab koji ste poslednji otvorili.

Takođe, ukoliko imate neke nedavno sačuvane stranice, bookmarksi se takođe nalaze ovde. Ukoliko pak posedujete Firefox nalog i takođe ste i desktop korisnik, vaši nedavno sačuvani bookmarksi na desktopu će takođe biti dodati na glavnu stranu na mobilnom.

Glavna strana na Androidu takođe ima mogućnost grupisanja upita za pretragu po temama. Kucanjem određene teme, browser će vam grupisati i prikazati rezultate kojima pristupate umesto da ih otvara u zasebnim tabovima.

Da bi stvari bile uredne, te grupe informacija će biti dostupne samo u roku od 14 dana. Novi Firefox će sada označavati tabove kao „neaktivne“ ako ih niste posetili u poslednjih 14 dana.

I dalje im se možete vratiti nakon toga, a ova konkretna funkcija je trenutno dostupna samo na Android-u i stići će na iOS u narednim mesecima. Konačno, Mozilla čini Firefox-ov Pocket feed prilagodljivim.

Ako koristite Android, sada ćete moći da izaberete teme priča koje želite da vam se prikažu u feed-u. I dalje ćete dobijati Pocket priče na iOS-u, ali mogućnost prilagođavanja tema još nije dostupna za platformu.

 

 

Izvor: Mozilla

 

Komentarišite na forumu…