| Vesti | Mobile | Sporazum između Google-a i HTC-a
Mobile

Sporazum između Google-a i HTC-a

HTC Google

Kompanije Google i HTC su objavile sporazum u kome se navodi da će se neki od zaposlenih u HTC-u priključiti Google-u, kako veliki broj zaposlenih već uveliko radi na razvoju Pixel pametnih telefona.

HTC će dobiti 1.1 milijarde dolara od Google-a,  dok će Google dobiti neeksluzivni ugovor i licencu za korišćenje HTC intelektualne svojine.

Iz obe kompanije navode da je sporazum dokaz desetogodišnjeg strateškog partnerstva kompanija HTC i Google kada se tiče razvoja premijum pametnih telefona.

Takođe, tu se podržava i nastavak strategije izrade pametnih telefona pod brendom HTC, samim tim omogućavajući veću usmerenost portfolija prozivoda, operativnu efikasnost, kao i finansijsku fleksibilnost.

HTC i dalje čuva svoje najbolje inženjere i stručnjake koji nakon lansiranja modela HTC U11, rade na sledećem flagship modelu telefona.

Takođe, čelnici kompanije navode da će nastaviti sa ekosistemom virtuelne stvarnosti kako bi proširili VIVE segment poslovanja, uporedo investirajući u druge tehnologije nove generacije, kao što su Internet of things, virtuelna stvarnost, kao i virtuelna inteligencija.

Google će i dalje imati pristup HTC-ovom intelektualnom vlasništvu za razvoj Pixel pametnih telefona.

„Kao pionir na tržištu pametnih telefona, veoma smo ponosni na našu istoriju inovacija. Naši vrhunski pametni telefoni, intelektualno vlasništvo, sistemske integracije svetske klase i HTC stručnjaci, podržali su Google u jačanju Android operativnog sistema na tržištu“, izjavila je Čer Vang, predsednica kompanije HTC.

„Ovaj sporazum je sjajan korak u našem dugogodišnjem partnerstvu koje omogućava kompaniji Google da „pojača“ svoj hardverski segment poslovanja, a istovremeno obezbeđuje nastavak inovacija unutar našeg odseka HTC pametnih telefona i VIVE sistema virtuelne stvarnosti. Verujemo da je kompanija HTC dobro pozicionirana da održi svoje bogato nasleđe inovacija i ostvari sav svoj potencijal kada je reč o proizvoda i uslugama nove generacije.“

„Kompanija HTC je dugogodišnji partner Google-a i stvorila je neke od najlepših uređaja na tržištu „, rekao je Rick Osterloh, viši potpredsednik sektora za hardver u kompaniji Google.

„Uzbuđeni smo i jedva čekamo da se članovi HTC tima pridruže Google-u kako bi doprineli kreiranju inovacija za budući razvoj proizvoda u potrošačkom hardveru.“

Očekuje se da će transakcija, koja je trenutno predmet regulatornih procedura biti završena početkom 2018. godine.

 

HTC Google 01

 

Izvor: HTC

 

Komentarišite na forumu