| Vesti | Mobile | Snapchat planira redizajn svoje platforme
Mobile

Snapchat planira redizajn svoje platforme

Snap Redesign

Čelnici Snap Inc, kompanije koja stoji iza Snapchat platforme, su u svom izveštaju naveli da beleže rast baze svojih korisnika, koja uz dodatak od 4.5 miliona, sada broji preko 178 miliona zadovoljnih korisnika.

CEO Evan Spiegel je priznao da su „sporije gradili svoju bazu Daily Active Users nego što su želeli“, kao i da kompanija želi da se fokusira na dalju izgradnju u 2018. godini.

Razvojni tim kompanije se baca na posao kompletnog redizajniranja Android aplikacije radi optimizovanih performansi.

Spiegel navodi u izveštaju da žali što nisu ranije krenuli sa poduhvatom, kako je sve više i više korisnika posegnulo za ovom platformom nakon uvedenih poboljšanja.

Prvobitno će se nova verzija Android aplikacije naći na odabranim tržištima, pre nego što se planetarno proširi, ali kompanija nije navela tačno vreme lansiranja.

Takođe, čelnici Snap Inc navode da su odlučili da kompletno redizajniraju Snapchat, nakon brojnih tvrdnji njihovih korisnika da je aplikacija „teška za korišćenje i razumevanje“.

Sam redizajn aplikacije će se fokusirati na par detalja, poput ažuriranja „streaming arhitekture za puštanje Story-ja“, tako da ne morate download-ovati celokupan video fajl pre nego što ga pustite.

Snap takođe želi da se poveže sa ljudima iz regiona koji ne mogu da priušte brz i pristupačan internet. Redizajn se takođe dotiče i sekcije sa sadržajem koja će uvrstiti veliki broj originalnih materijala poput serija i vesti.

Čelnici kompanije još uvek nisu obrazložili kako će kompletan proizvod izgledati, ali da je ovo „velika prilika da se pristupi kompletnom sadržaju na što revelantan i personalizovan način, uz zadržavanje istraživačke prirode našeg servisa“.

 

Izvor: Snap Inc

 

Komentarišite na forumu