| Vesti | Mobile | Snap i NBC oformili studio za TV serije na mobilnom
Mobile

Snap i NBC oformili studio za TV serije na mobilnom

Snapchat NBC

U ranijim tekstovima smo napomenuli da je Snapchat polako počeo da prikuplja partnere za serijske formate koji bi se emitovali putem ove platforme.

Prvi u liniji se našao niko drugi do NBCUniversal studija, koji je stupio u saradnju sa Snap-om, kompanijom iza Snapchat-a, kako bi oformili studio koji će proizvoditi medijski sadržaj specijalno za aplikaciju.

Prvi kreativni partneri čije se ime našlo na listi, za sada neimenovanog studija, jesu Mark i Jay Duplass. Sean Mills iz Snap-a je izjavio: „Pre svega, mi verujemo da je mobilna platforma sledeći korak u medijima“.

Obe kompanije su izjavile da se drže ideje da zabava za mobilne platforme treba da bude drugačije priređena u odnosu na tradicionalne platforme.

„Taj kreativni proces je toliko unikatan, da smo osetili da je potreban entitet koji bi se potpuno posvetio tome“, dodaje Mills.

Glavni urednik studija biće Laura Andersen, bivši VP NBC Entertainment odeljka, rame uz rame sa Mills-om i Maggie Suniewick, predsednicom NBCUniversal Digital Enterprises.

Iz NBCUniversal-a citiraju da je angažovanje postojeće Snapchat-ove korisničke baze, sa oko 173 miliona aktivnih korisnika, razlog da nastave sa saradnjom.

Nije još uvek poznato koliko će nas originalnog sadržaja dočekati, ali Mark Duplass je potvrdio da imaju u vidu šest drugačijih TV formata, a prvi će stići pred gledaoce 2018. godine, i svaka epizoda će trajati od 8 do 10 minuta.

 

Izvor: Snap

 

Komentarišite na forumu