| Vesti | Mobile | Samsung-ov prvi 7-nm EUV procesor napaja Galaxy Note 10
Mobile Samsung

Samsung-ov prvi 7-nm EUV procesor napaja Galaxy Note 10

Samsung je predstavio Exynos 9825, procesor koji će navodno pokretati Galaxy Note 10. U pitanju je prvi čip za pametne telefone napravljen korišćenjem 7-nanometarske EUV (ekstremno ultra-ljubičaste) litografije koju je Samsung predstavio još u oktobru 2018.

Čip je gotovo identičan Exynos 9820, koji je izgrađen koristeći 8-nanometarsku LPP tehnologiju. Exynos 9825 ima isti broj jezgara poput Cheetah M4 i Mali-G76 GPU kao i 9820, ali iz kompanije Samsung nisu tačno naveli određene GPU i CPU brzine.

Međutim, ipak je u saopštenju navedeno da će GPU raditi na većim klok brzinama, tako da će nadmašiti svog prethodnika, posebno kada se govori mobilnih igara. Ostale karakteristike čipa su 4G LTE modem koji dostiže 2Gbps i Samsung-ova „neuronska procesorska jedinica“ koja će pomagati pri AI fotografisanju i AR dodaci.

Octa-core CPU Exynos 9825 nudi tri-cluster arhitekturu koja se sastoji od dva prilagođena CPU-a četvrte generacije – dva Cortex-A75 jezgra za optimalne performanse i četiri Cortex-A55 jezgra za veću efikasnost.

 

Izvor: Samsung

 

Komentarišite na forumu…

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar