| Vesti | Mobile | Samsung: „Galaxy Note 10 je dizajniran za vrhunsko iskustvo uz performanse nove generacije“
Mobile Samsung

Samsung: „Galaxy Note 10 je dizajniran za vrhunsko iskustvo uz performanse nove generacije“

Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy Note 10, novu liniju premium pametnih telefona koji kombinuju elegantan dizajn sa moćnim performansama i produktivnošću, omogućavajući korisnicima da maksimalno iskoriste svaki trenutak.

„Od samog početka, Galaxy Note važi za uređaj koji poseduje najbolju tehnologiju i karakteristike, što njegovi korisnici prepoznaju i koriste ga kako bi podigli produktivnost i kreativnost na viši nivo i bez napora realizovali svoje ideje”, izjavio je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor IT i mobilnih komunikacija u kompaniji Samsung Electronics. “Svaki element Galaxy Note 10 dizajniran je kako bi pomogao korisnicima da postignu više. Bilo da završavaju veliki poslovni projekat, snimaju i montiraju video, ili igraju omiljenu video igru.”

Galaxy Note 10 dolazi u dve veličine, kako bi korisnici mogli da izaberu onu koja im najviše odgovara. Takođe dolazi uz S Pen olovku i Cinematic Infinity displej od 6,3 inča, dok Galaxy Note 10+ dolazi sa najvećim Note Cinematic Infinity displejom do sada od 6,8 inča. Galaxy Note 10 poseduje Cinematic Infinity displej, koji ide od ivice do ivice, i gotovo da nema okvir, dok je otvor za prednju kameru na displeju minijaturan i centriran radi izbalansiranog dizajna.

Galaxy Note 10 krasi nagrađivani Dynamic AMOLED displej koji sa HDR10+ certifikatom i dinamičkim preslikavanjem tonova, čini da fotografije i video materijali budu svetliji nego na prethodnim Note uređajima i sadrže neverovatan, širok spektar boja. Poseduje UL verifikaciju zbog ujednačenosti boja i nivoa svetlosti od 98%. Eye Comfort displej smanjuje količinu plavog svetla bez uticanja na kvalitet boja što omogućava prijatnije iskustvo gledanja.

Galaxy Note 10 sadrži nove tehnologije, poboljšane sposobnosti i moćne integrisane funkcije kako bi korisnicima pružili maksimalnu slobodu i produktivnost u radu. Galaxy Note 10 donosi moćnu inovaciju uz pomoć redizajnirane S Pen olovke. Sada, korisnici mogu da hvataju beleške i da automatski konvertuju svoj rukopis u digitalni tekst uz pomoć Samsung Notes aplikacije, kao i da ga eksportuju u čitav niz formata, uključujući Microsoft Word.

Moguće je i prilagoditi beleške, umanjiti ih, uvećati ili promeniti boju teksta. Galaxy Note 10 se oslanja na Bluetooth S Pen olovku koja troši malo energije. Ova olovka sada ima Air actions dodatak, koji vam omogućava da određenim funkcijama uređaja upravljate pokretom. Otvaranjem Air actions SDK, programeri mogu kreirati prilagođene komande koje korisnicima daju mogućnost da igraju video igre ili koriste svoje omiljene aplikacije uz pokrete S Pen olovkom.

Galaxy Note 10 proširuje Samsung DeX, olakšavajući korisnicima rad i povijezivanje između njihovog telefona i PC-a ili Mac-a. Uz jednostavnu USB konekciju, sada mogu da razmenjuju fajlove između uređaja i da koriste svoje omiljene aplikacije uz pomoć miša i tastature, istovremeno čuvajući podatke na svom telefonu uz pomoć Samsung Knox aplikacije. Galaxy Note 10 integriše vezu sa Windows-om direktno u Quick Panel aplikaciji.

Sa jednim klikom, korisnici mogu da se povežu sa njihovim Windows 10 računarom. Tamo mogu videti notifikacije, slati i primati poruke i pregledati fotografije bez gledanja u telefon. Sa Galaxy Note 10, kreatori sadržaja ali i redovni korisnici, mogu da koriste vrhunske alate za snimanje fantastičnih videa i fotografija, što doprinosi da se njihovi kanali, priče i objave istaknu i budu drugačiji. Uz kombinaciju napredne vizuelne tehnologije i softvera, Galaxy Note 10 video i fotografiju diže na viši nivo.

Galaxy Note 10 omogućava korisnicima da snimaju video profesionalnog kvaliteta bez potrebe da sa sobom nose bilo kakvu dodatnu opremu. Live focus video opcija dodaje dubinu kameri, tako da možete da zamaglite pozadinu, fokusirajući se samo na objekat snimka. Zoom-In Mic opcija pojačava glavni zvuk na snimku i umanjuje pozadinski šum, stavljajući fokus na ono što želite da se čuje. Kako bismo otklonili treperenje i nepravilnosti koji obično čine video mutnim, nova poboljšana Super steady opcija stabilizuje snimak, a sada je dostupna i u Hyperlapse režimu.

Kada su snimili video, Galaxy Note 10 korisnici mogu odmah da montiraju, u pokretu, sa njihovog telefona. Video editor može da se koristi uz pomoć S Pen olovke, tako da umesto da stalno klikću kako bi pregledali i editovali snimak, korisnici mogu precizno da odaberu tačan trenutak koji žele da iseku. Za kreativce kojima je potreban još veći stepen kontrole nad njihovim snimcima, Adobe Rush na Galaxy Note 10 uređaju pruža sofisticirani skup alata, koji je sada još precizniji uz pomoć S Pen olovke.

Za gejmere koji žele da personalizuju svoje gejming stream-ove, ili vlogere koji žele da poboljšaju svoje tutorijale, Galaxy Note 10 predstavlja Screen recorder. Možete sa lakoćom da snimite ono što se trenutno nalazi na ekranu, koristite sliku u slici kako biste dodali reakcije i beleške tokom snimanja uz pomoć S Pen olovke, što će video učiniti zabavnijim i interesantnijim. Galaxy Note 10 integriše najnovije AR i 3D mogućnosti unutar kamere.

Ultra široka kamera otvara jedan potpuno novi medijum za kreativce. Sa AR Doodle uz pomoć S Pen olovke možete personalizovati fotografije sa dinamičnim crtežima, efektima i animacijama koje prate sliku. Osim toga, aktiviranjem 3D skener opcije, koja je prvi put uvedena na Note uređaj, možete skenirati objekat uz pomoć Galaxy Note 10+ Depth Vision kamere i odmah ga pretvoriti u pokretni 3D render. Noćni režim, sada dostupan na prednjoj kameri, omogućava korisnicima da snimaju selfije bez obzira na manjak svetlosti.

Note korisnici koriste svoje mobilne telefone za gotovo sve – ne samo za svakodnevne stvari, već i za velike projekte: upravljanje poslovima, montiranje videa za društvene mreže, kreiranje ilustracija uz pomoć S Pen olovke. Sa samo 30 minuta punjenja, baterija Galaxy Note 10+ uređaja može da traje ceo dan uz mogućnost punjenja do 45W.

Wireless PowerShare opcija dolazi na Note uređaje. Uz pomoć Galaxy Note 10 modela korisnici mogu bežično da pune svoj Galaxy Watch, Galaxy Buds ili druge QI certifikovane uređaje. Kako mobilne igre postaju sve zahtevnije u pogledu reprodukcije i bogatije po pitanju grafike, zahvaljujući Vapor Chamber, najtanjem sistemu hlađenja na svetu, koji pruža optimalne performanse tokom igranja igara, ne narušavajući kompaktan i elegantan dizajn uređaja.

Uz pomoć Game Booster-a zasnovanog na veštačkoj inteligenciji, Galaxy Note 10 optimizuje performanse i potrošnju energije u zavisnosti od igre. Sa PlayGalaxy Link P2P streaming servisom, korisnici mogu da nastave tamo gde su stali u bilo kojoj PC igri, uz mogućnost da kasnije nastave igru u pokretu. Sa LTE i 5G opcijama, Note 10 korisnici mogu uživati u najvećim brzinama u radu. Galaxy Note 10+ 5G koristi pun potencijal mreže nove generacije za strimovanje videa visoke rezolucije, preuzimanje sadržaja velikom brzinom i strimovanje vrhunske grafike mobilnih igara u realnom vremenu.

Galaxy Note 10 nalazi se u srcu Galaxy ekosistema, skupa premium proizvoda i usluga koje korisnicima omogućavaju veću umreženost i povezanost. Nosivi uređaji kao što je Galaxy Watch Active 2 i tableti kao što je Galaxy Tab S6 omogućavaju korisnicima da ostanu povezani i da postignu više dok su u pokretu. Nadogradnja ovim proizvodima su Samsung usluge koje im pružaju umrežavanje i pouzdanost prilikom korištenja Galaxy uređaja. Samsung Pay omogućava brzo i bezbjedno plaćanje.

Samsung Health pomaže korisnicima da ostvare svoje zdravstvene i wellness ciljeve uz jednostavno praćenje rezultata. Samsung Knox čuva podatke. Bixby, Samsung inteligentna platforma pruža integrisanu podršku kako bi učinila vaš život lakšim, bolje organizovanim i umreženim. Galaxy Note 10 će biti dostupan u aura sjajnoj, aura pink i aura crnoj boji dok će Galaxy Note 10+ biti dostupan u aura sjajnoj, aura beeloj i aura crnoj boji od 23. avgusta.

 

Izvor: Samsung

 

Komentarišite na forumu…