| Vesti | Mobile | Pregledajte nameštaj uz AR funkcije Pinterest-a
Mobile

Pregledajte nameštaj uz AR funkcije Pinterest-a

Ukoliko ste fan AR (augmented reality) uređaja, kao i lepog nameštaja, Pinterest bi mogao da vam olakša pretragu. Naime, ovaj popularni servis je odlučio da proširi funkciju augmentovane realnosti na kućni nameštaj.

Uz ažuriranje, korisnici će moći da vide kako će nameštaj i drugi kućni dekor izgledati u njihovom prostoru. Kompanija se udružila sa velikim prodavcima, uključujući Macy’s i Target, koji su napravili više od 20.000 proizvoda za uslugu.

I, poput Pinterest-ovih ranijih AR funkcija za isprobavanje kozmetičkih proizvoda, novi pinovi za nameštaj se mogu kupiti, tako da korisnici mogu da kupe predmete koje isprobavaju.

„Uređenje doma, redizajn i planiranje za budućnost je jedna od glavnih stvari zbog kojih ljudi dolaze u Pinterest“, kaže Džeremi King, šef inženjeringa Pinterest-a.

Iako novi pinovi imaju očiglednu korist za trgovce, King kaže da su kreatori platforme takođe zainteresovani za ovu funkciju.

Pinterest se tokom prošle godine oslanjao na funkcije usredsređene na kreatore, i iako AR kupovina nije eksplicitno alatka za kreatore, ona daje lajfstajl influenserima još jedan put za kreiranje (potencijalno monetizacionog) sadržaja.

 

Izvor: Pinterest

 

Komentarišite na forumu…