| Vesti | Mobile | Potvrđene glasine: Intel kupio Moovit
Mobile

Potvrđene glasine: Intel kupio Moovit

Kompanija Intel je objavila je da je kupila Moovit, poznatu aplikaciju za javni prevoz i servis za mapiranje za oko 900 miliona dolara, samim tim potvrđujući glasine koje su cirkulisale tokom vikenda.

Ova aplikacija, koju koristi više od 800 miliona korisnika i servisa u preko 3.000 gradova i 102 zemlje, uključuje planiranje putovanja, uživo vreme dolaska i polaska vozila, ažurirane redove vožnje, lokalne mape stanica, servisna upozorenja i upozorenja koja mogu uticati na nečije trenutno putovanje.

Samim tim, ova saradnja bi trebalo da pomogne Intel-ovom Mobileye-u da ponudi nove i nadograđene servise za kretanje, poput robotaksija.

„Moovit je snažan brend u koji veruju stotine miliona ljudi širom sveta. Zajedno, sa bogatim mogućnostima Mobileye-a u mapiranju i samovozećoj tehnologiji, moći ćemo ubrzati vremenski okvir kako bi transformisali budućnost mobilnosti“, rekao je izvršni direktor Mobileye-a Amnon Shashua.

Mobileye će koristiti Moovit-ove podatke o prevozu kako bi poboljšao svoje tehnologije predviđanja zasnovane na potražnji potrošača i obrascima saobraćaja.

Takođe će se uključiti u podatke Moovit-a o operaterima i organima javnog prevoza. Moovit, koji je lansiran 2012. u Izraelu, ostaće nezavisna podružnica i zadržaće svoje brendiranje i partnerstva, poput onih koje imaju Waze i Uber.

 

Izvor: Moovit

 

Komentarišite na forumu…