| Vesti | Mobile | HTC One M9 – glasine
Mobile

HTC One M9 – glasine

Glasine HTC One M9

Prošlo je više od pola godine od kako je tajvanski proizvođač izbacio model HTC one M8.

 Trenutno vodeći smartphone je na tržište izbačen 25. marta 2014., nedugo nakon Svetskog kongresa mobilne telefonije (MWC – Mobile World Congress), što je kod HTC-a postala praksa. Kako je sledeći Svetski kongres mobilne telefonije planiran od 2. do 5. marta 2015., tako se i izbacivanje novog HTC One M9 uređaja očekuje nešto nakon ovog događaja, odnosno krajem marta sledeće godine.

Kako će M9 izgledati? Kakav će mu biti hardware? Hoće li HTC sa novim modelom opravdati očekivanja korisnika? To su samo neka od pitanja o kojima se diskutuje po forumima. 

  

Glasine HTC One M9 1 T Glasine HTC One M9 2 T

HTC one M9 koncept

 

Ako je verovati glasinama, najavljeni uređaj posedovaće ekran od 5,2“ visoke rezolucije. Spekuliše se da će M9 imati ekran QHD rezolucije (2560×1440), kako i priliči flagship modelima. Uređaj bi trebao da ima 3GB RAM memorije, a što se tiče procesora, pominje se Qualcomm Snapdragon 805, ali postoji mogućnost da će se u M9 naći i novi Snapdragon 810.

Takođe se očekuje i da će uređaj posedovati kvalitetniju kameru (pominje se kamera od 12MP), da će biti otporan na vodu i prašinu, kao i baterija pojačanog kapaciteta (3000mAh). Biće zanimljivo videti hoće li HTC nastaviti sa svojom ultrapixel tehnologijom što se tiče kamere…

Slično kao i kod modela M8, i HTC M9 se očekuje u varijantama sa 16/32GB interne memorije, proširive do 128GB sa SD karticom. Naravno, ovo su samo nagađanja, a nama ostaje da sačekamo mart 2015. godine i vidimo sa čime će nas tajvanski proivođač „obradovati“.

 

Izvor: Phonearena

 

Komentarišite na forumu