| Vesti | Mobile | Google: Dodata glasovna podrška za 30 novih jezika
Mobile

Google: Dodata glasovna podrška za 30 novih jezika

GooglePrevodi

Čelnici iz kompanije Google su odlučili da povećaju mogućnosti glasovnog prepoznavanja tako što u inventaru poseduju dodatnih 30 jezika, a akcenat je stavljen na rastuća tržišta u Indiji i Africi. Takođe je navedeno da će ovim putem sve više i više korisnika moći da glasovno traže ili ukucavaju ono što žele pomoću aplikacije Gboard.

Uz ovaj update, broj podržanih jezika od strane Google-a dolazi do 120, a neki od jezika koji su uključeni su Swahili i Amharic. Novi sistem glasovnog prepoznavanja će biti implementiran u Gboard-u za Android i Voice Search.

Dodati jezici su dostupni danas u Cloud Speech API-ju, koji već poseduje podršku za 89 jezika, i koristi se u više third-party glasovnih i video aplikacija kao što su servisi za transkripciju, analize govora kao i IVR aplikacije, a očekuje se i implementacija u ostale Google-ove proizvode kao što je Google Translate aplikacija.

Ali ono što je bitno je to da je će biti spaseni oni koji se nalaze u rastućim tržištima kao što je indijsko. Prema proceni kompanije, 420 miliona mobilnih korisnika je trenutno u Indiji, što pokazuje da je zemlja jedna od pogodnijih za kompanije poput Apple-a, Google-a i Facebook-a. Takođe, sam proces pomaže daljem učenju mašina putem ljudskog govora i poboljšanju prevoda.

 

Izvor: Google

 

Komentarišite na forumu