| Vesti | Mobile | Apple stavio tačku na majnovanje kriptovaluta
Mobile

Apple stavio tačku na majnovanje kriptovaluta

Apple

Rudarenje kriptovaluta u mobilnim aplikacijama je za Apple postalo ozbiljan problem, da je tim kompanije odlučio da stavi tačku uz ažuriranje svojih smernica za aplikacije kako bi se onemogućilo programerima da ušuškaju ovu funkciju u bilo koju aplikaciju unutar kompanijskog ekosistema.

Dopuna pravilnika se navodno odigrala prošle nedelje, verovatno nakon što je popularna Mac aplikacija Calendar 2 koja je bila „dom“ Monero miner-u sa premium upgrade-om.

Naime, smernice spominju rudarenje kriptovalutama na dva mesta: u sekciji o energetskoj efikasnosti, kao i zasebnoj Cryptocurrencies sekciji.

U prvom delu se između ostalog napominje da aplikacije „ne smeju da obavljaju nevezane pozadinske procese, poput rudarenja kriptovaluta“, dok drugi deo nudi pet podsekcija koje detaljno opisuju šta aplikacije smeju, odnosno ne smeju da rade kada se priča o kriptovalutama.

Wallet aplikacije za kriptovalute su dobile zeleno svetlo, sve dok onaj koji ih je razvio je upisan kao organizacija. Nijedna aplikacija ne sme da majnuje kriptovalute, osim ako ne procesiraju to van uređaja, poput cloud-based majninga. Razmene su takođe odobrene, sve dok su one koje nude transakcije ili prenose valute.

Bilo koje aplikacije koje olakšavaju Initial Coin Offering, ili buduću trgovinu moraju biti obezbeđene od strane zvaničnih banaka ili firmi za obezbeđenje. Na kraju, aplikacije za kriptovalute ne smeju da nude valutu kao nagradu za downloadovanje ostalih aplikacija, niti da postuju na društvenim mrežama ili kuraže ostale korisnike da downloaduju aplikacije.

 

Izvor: Apple

 

Komentarišite na forumu