| Vesti | Hardver | Zvanično su dostupni Intel Core vPro procesori pete generacije
Hardver

Zvanično su dostupni Intel Core vPro procesori pete generacije

Intel Core vPro

Korporacija Intel je objavila da je sada i zvanično dostupna peta generacija Intel Core vPro porodice procesora. Kako bi zadovoljila potrebe mobilnijeg i dinamičnijeg radnog okruženja, poslednja verzija Intel Core vPro procesora nudi inovacije bez kablova, ugrađenu zaštitu, brži rad i poboljšano upravljanje za kompanije i njihove zaposlene.

Sa novom, petom generacijom Intel Core vPro procesora, Intel donosi unapređenja u tri oblasti – inovativni dizajn personalnih računara, bežični displej i bežično spajanje. Preduzeća sada imaju veliki izbor raznovrsnih oblika računara, od opcije 2 u 1, Ultrabook računara i super-tankih clamshell računara do mini PC-jeva koji nude duplo duže trajanje baterije i više nego duplo bolje performanse, čime se dobijaju modeli računara koji su do tri puta tanji i za 50% lakši od svega četiri godine starijih modela laptopova. 

 

Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi) rešava problem gomile kablova u salama za prezentacije i konferencije, pruža privatnost i nudi fleksibilne kontrole prezenterima. Ekran podržava ključne IT zahteve, kao što je rukovođenje wireless kanalom kako bi se umanjio rizik od zakrčenja mreže i sigurnosnih pretnji, kao i mogućnost da adapteri budu efikasno ažurirani i kontrolisani sa daljine.

 

Intel Core vPro 1 T

 

Intel Wireless Docking je tehnologija bez kablova, sigurna i pogodna za rukovanje, a zasnovana je na Intel Wireless Gigabit tehnologiji. Sistemima omogućava da automatski povežu monitore, tastature, miševe i USB dodatke i eliminišu potrebu za tradicionalnim mehaničkim dokovima.

 

Intel Core vPro 2 T

Novi modeli 2 u 1, Ultrabook i super-tankih clamshell računara, kao i mini PC-jeva sa petom generacijom Intel Core vPro procesora su dostupni kod 12 vodećih proizvođača personalnih računara, a šira distribucija će biti najavljena narednih nedelja.

 

Intel Core vPro 3 T

 

Kada se peta generacija Intel Core vPro procesora kombinuje sa Intel Solid-State Drive Pro 2500 serijom, IT odeljenje može da koristi ugrađene sisteme za enkripciju podataka, dok korisnici mogu da uživaju u pametnoj zaštiti uz Intel Identity Protection.

 

Intel Core vPro 4 T

 

Kako radno okruženje postaje sve više mobilno, za IT odeljenje je još značajnije da može da održava uređaje sa Intel Active Management tehnologijom koja omogućava daljinsko upravljanje preko svih tipova uređaja, čak i kada padne operativni sistem ili je uređaj isključen.

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu