| Vesti | Hardver | Vesti iz AMD-a: Ryzen Desktop APU-ovi u maloprodaji
Hardver

Vesti iz AMD-a: Ryzen Desktop APU-ovi u maloprodaji

RyzenRidge

AMD je u svom press saopštenju najavio da su novi AMD Ryzen procesori serije 3 i 5 dostupni u maloprodaji. Novi Ryzen desktop procesori poseduju ugrađenu Radeon Vega grafiku kombinovanu sa četiri Zen procesorska jezgra u jedinstvenom čipu.

“Kada smo pre godinu dana lansirali prvu generaciju Ryzen procesora, gurali smo inovacije i konkurentnost širom PC tržišta. Ostajemo posvećeni toj misiji i kroz 2018. sa daljim jačanjem portfolija naših Ryzen procesora, dodajući dva nova APU dizajna liderskih performansi” – istakao je Jim Anderson, stariji podpredsednik i generalni menadžer kompjuterske i grafičke divizije unutar AMD-a.

„AMD Ryzen Desktop APU-ovi su perfektan primer inovacija koje donosimo na tržište, kako za obične korisnike, tako i za komercijalni sektor.

Kombinujući naše vrhunske CPU i GPU arhitekture, nova kategorija Ryzen procesora je dizajnirana da isporuči izvanredno računarsko iskustvo, kao i mogućnost uživanja u pravom 1080p gejmingu, eSportu, video strimingu i ostalim blagodetima koje omogućava integrisana Radeon Vega grafika.“

Unapređena je i AMD SenseMI tehnologija koja omogućava smanjenje potrošnje, kao i više frekvencije, uz smanjenje memorijske latencije. Novi APU-ovi takođe podržavaju „Precision Boost 2“ – multi-core ubrzavajući algoritam koji omogućava više frekvencije u igranju i realnim aplikacijama.

Zahvaljujući integrisanom Vega grafičkom jezgru, novi APU-ovi su kompatibilni sa Radeon FreeSync tehnologijom za uglađeno i tečno igranje na kompatibilnim monitorima. Ryzen desktop APU-ovi koriste identičnu Socket AM4 infrastrukturu, kao i postojeći Ryzen desktop CPU-ovi. AMD Ryzen 5 2400G and AMD Ryzen 3 2200G procesori dolaze sa preporučenom cenom od 169 dolara, odnosno 99 dolara.

 

RyzenRidge 01

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar