| Vesti | Hardver | Transcend predstavlja nove UHS-I microSD memorijske kartice
Hardver

Transcend predstavlja nove UHS-I microSD memorijske kartice

Transcend UHS-I microSD

Kompanija Transcend je predstavila nove SDXC/SDHC UHS-I Speed Class 3 (U3) 633x microSD memorijske kartice, koje pripadaju Ultimate seriji, a prvenstveno su namenjene upotrebi sa akcionim kamerama. Njihovu izdržljivost i trajnost obezbeđuju MLC NAND flash čipovi, a nude i brzine transfera podataka do 95MB/s.

Nove memorijske kartice dolaze u kapacitetima od 32GB i 64GB i idealne su za snimanje 3D, 4K Ultra HD i Full HD video materijala. Osim za akcione kamere, odličan su izbor i za high-end video kamere, pametne telefone, tablete i kamere za automobile. Kod uređaja koji ne podržavaju UHS-I specifikaciju, Transcendove SDXC/SDHC UHS-I U3 kartice nude brzinu zapisivanja od barem 10MB/s, zbog čega su i dalje pogodne za snimanje Full HD video materijala. 

Nove SDXC/SDHC UHS-I U3 kartice postižu brzine čitanja i zapisivanja do 95MB/s, odnosno 85MB/s, a nude maksimalne performanse i u surovim uslovima, jer su otporne na ekstremne temperature (podnose radne temperature između 25°C i 85°C), vodu, statički elektricitet, rendgenske (X) zrake i šok (udarce, vibracije, savijanje i slično).

 

Transcend UHS-I microSD 1 T

 

Ove memorijske kartice primenjuju i tzv. Error Correction Code (ECC), koji služi za detekciju i ispravljanje potencijalnih grešaka prilikom transfera podataka.

 

Transcend UHS-I microSD 2 T

 

Korisnici Transcendovih memorijskih kartica na raspolaganju imaju i besplatan RecoveRx softver sa interfejsom jednostavnim za korišćenje, koji omogućava spašavanje obrisanih fajlova, kao i formatiranje kartice i opcije za zaštitu podataka.

 

 

Transcendove Ultimate SDXC/SDHC UHS-I U3 memorijske kartice dolaze sa tzv. ograničenom doživotnom garancijom.

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu