| Vesti | Hardver | Transcend predstavio seriju MTE220S M.2 NVMe SSD-ova
Hardver

Transcend predstavio seriju MTE220S M.2 NVMe SSD-ova

SSD

Kompanija Transcend je lansirala MTE220S PCIe M.2 Solid State Drive.

Naime, ovaj SSD koristi PCI Express Gen3 x4 interfejs i kompatibilan je sa NVM Express (NVMe) specifikacijama.

Samim tim, ostvaruju se brzine prenosa od 3.500 MB/s tokom čitanja i 2.800 MB/s tokom pisanja.

Koristeći 3D čipove i M.2 2280 form faktor, MTE220S SSD je namenjen ljubiteljima igara i high-end aplikacija.

Transcendov MTE220S SSD opremljen je DDR3 DRAM keš memorijom. To znači da se najčešće korišćeni programi učitavaju mnogo brže, a vreme podizanja je znatno smanjeno.

Koristeći SLC keširanje, MTE220S SSD može da dostigne brzine čitanja/pisanja od 3.500 MB / s i 2.800 MB/s, i 4K Random performanse su takođe značajno poboljšane.

Pored brzina, pouzdanost je poboljšana i uz pomoć Low Density Parity Check-a.

3D NAND flash čipovi koji se koriste u SSD-u omogućuju znatno poboljšane brzine čitanja i pisanja. Pored toga, proizvođači naglašavaju i nisku potrošnju energije tokom rada.

„Ovo je, dakle, odličan izbor za igrače i one koji zahtevaju brze cikluse čitanja/pisanja i pouzdanost bez kompromisa.“ – navode iz kompanije. SSD Scope softver se može downloadovati sa Transcend web strane, a poseduje brojne alate koji prate rad vašeg SSD-a.

Alati uključuju View Drive Information, View S.M.A.R.T. Status, Diagnostic Scan, Secure Erase, Firmware Update, TRIM Enable, Health Indicator, i System Clone. Transcend-ov MTE220S PCIe M.2 SSD dolazi u kapacitetima od 256GB, 512GB i 1TB, a uključena je i Transcendova petogodišnja garancija.

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu…