| Vesti | Hardver | Transcend ponuda novih memorijskih kartica
Hardver

Transcend ponuda novih memorijskih kartica

Transcend memorijske kartice

Transcend u svojoj ponudi ima memorijske kartice za svačije prohteve, a posebno se izdvajaju nove SDXC UHS-I i microSDHC Class 10 UHS-I 600x kartice.

Prve dolaze u kapacitetima od 64GB, 128GB i 256GB, i nude punu podršku za Ultra High Speed Class 3 (U3) specifikaciju. Podržavaju snimanje video materijala u visokim rezolucijama – 3D, 4K i Full HD, a zahvaljujući upotrebi exFAT fajl sistema, koji omogućava da se pređe limit od 4GB po fajlu (što nije slučaj kod FAT32), ove kartice će odgovarati i profesionalnim fotografima i snimateljima.

Drugi model memorijskih kartica, microSDHC Class 10 UHS-I 600x, pripada Ultimate seriji i posebno su namenjene high-end pametnim telefonima i tabletima, i naravno, digitalnim kamerama. Dolaze sa Ultra High Speed Class 1 specifikacijom, a njihovu izdržljivost i trajnost obezbeđuju MLC NAND flash čipovi. 

 

Ultra High Speed Class 3 specifikacija kod SDXC UHS-I kartica, garantuje konstantnu brzinu zapisivanja od minimum 30MB/s, što poboljšava kvalitet snimaka, a kartice postižu brzine čitanja i zapisivanja i do 95MB/s, odnosno 60MB/s, zahvaljujući MLC flash čipovima. Ovakve performanse omogućavaju snimanje 4K i 3D video materijala bez lag-a.

Kod uređaja koji ne podržavaju UHS-I specifikaciju, Transcend-ove SDXC UHS-I U3 kartice nude brzinu zapisivanja od barem 10MB/s, zbog čega su i dalje pogodne za snimanje Full HD video materijala.

 

Transcend memorijske kartice 1 T Transcend memorijske kartice 3 T Transcend memorijske kartice 2 T

 

Transcend microSDHC Class 10 UHS-I 600x memorijske kartice su odličan izbor i za akcione kamere jer su otporne na: vodu (JIS IPX7 standard omogućava potapanje na dubinu od 1m u trajanju do 30 minuta), ekstremne temperature (od -25°C do 85°C), statički elektricitet (ispunjavaju EMC IEC61000-4-2 standarde), rendgenske (X) zrake na aerodromskim kontrolama (ISO7816-1 standard), kao i na šok (udarce, vibracije, savijanje i slično). Ove kartice dolaze isključivo u kapacitetima od 32GB i nude brzine čitanja i zapisivanja do 90MB/s.

 

Transcend memorijske kartice 5 T

 

Oba modela Transcend memorijskih kartica imaju tzv. Error Correcting Code (ECC) koji prepoznaje i ispravlja greške nastale prilikom transfera podataka.

Korisnici Transcend-ovih memorijskih kartica na raspolaganju imaju i besplatan RecoveRx softver sa interfejsom jednostavnim za korišćenje, koji omogućava spašavanje obrisanih fajlova, kao i formatiranje kartice i opcije za zaštitu podataka.  Pritom, Transcend-ove memorijske kartice dolaze sa tzv. ograničenom doživotnom garancijom.

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu