| Vesti | Hardver | Transcend najavio novu seriju portabilnih SSD-ova
Hardver

Transcend najavio novu seriju portabilnih SSD-ova

Trans

Kompanija Transcend je najavila novu seriju USB Tip C portabilnih SSD-ova, uključujući ESD230C, ESD240C, i ESD250C.

Ovi drajvovi se mogu koristiti sa uređajima koji su opremljeni sa USB Tip C ili USB tip A interfejsima, i između ostalog su brzi, lagani i portabilni.

Serija nudi najveći mogući kapacitet skladištenja podataka, i svaki model je prilagođen za određene potrebe korisnika.

Potpuno novi SSD-ovi ESD230C, ESD240C i ESD250C opremljeni su sa USB 3.1 Gen 2-kompatibilnim interfejsom sa UASP (USB Attached SCSI Protocol), i obezbeđuju brzine prenosa do 520MB/s, što znači da se čak i video materijali u 4K rezoluciji prenose u najkraćem mogućem trenutku.

SSD-ovi su kompatibilni sa desktop, laptop, on-the-go mobilnim uređajima, kao i gejmerskim konzolama. ESD230C, ESD240C i ESD250C imaju jedinstven izgled koji odgovara potrebama korisnika.

Za ESD230C, koji je veličine kreditne karte, navode da je diskretan i ultra-lagan. Njegova crna kutija je otporna na ogrebotine, otiske prstiju i sugeriše prefinjeni ukus. ESD240C, u kućištu od brušenog aluminijuma, ima za cilj eleganciju. Visine od samo 7,5 mm, izdržljiv je i izuzetno prenosiv. ESD250C dolazi u sivom aluminijumu, pouzdanosti zračenja.

Ovaj SSD je jednostavan i funkcionalan. Transcend-ov ESD230C SSD pruža više nego povoljnu zaštitu podataka, uz podršku za hardversku AES-256 enkripciju. ESD240C je otporan na udarce i padove. ESD230C i ESD250C imaju kapacitet do 960GB, dok ESD240C ima 480GB.

Korisnici mogu da uživaju u ovom prostoru kako bi sačuvali fotografije visoke rezolucije, video zapise rezolucije 4K i druge multimedijalne datoteke. Transcend Elite je napredni softverski paket kompatibilan sa MacOS, Windows OS i Android sistemima koji pomažu korisnicima da upravljaju podacima.

Može se besplatno preuzeti sa zvaničnog sajta Transcend-a, a Transcend Elite ima funkcije za backup i vraćanje podataka, enkripciju podataka i funkcije za pravljenje rezervnih kopija u cloudu.

Transcend ESD230C i ESD250C prenosivi SSD-ovi dolaze u 240GB, 480GB i 960GB kapacitetima, dok ESD240C dolazi u kapacitetima od 240 GB i 480 GB. Svi modeli pokriveni su Transcendovom trogodišnjom ograničenom garancijom i uključuju USB Tip-C kabl, kao i USB Type-C to Type-A kabl.

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu…