| Vesti | Hardver | Toshiba ulazi na tržište Blu-ray plejera
Hardver

Toshiba ulazi na tržište Blu-ray plejera

toshiba

 

 

Tošibin bdx2000 Blu-Ray Disc plejer kreće u prodaju u novembru po ceni od 250$. Generalno, u pitanju je još jedan standardni high-definition plejer. Ono što ga čini posebnim je to što je ovo prvi Blu-ray plejer iz kompanije koja je svojevremeno favorizovala format koji je izgubio trku sa Blu-ray rešenjima, HD-DVD.

Toshiba bi volela da kupci znaju da BDX2000 plejer neće moći da pusti HD-DVD.

Toshiba je objavila svoj prvi Blu-Ray Disc plejer u četvrtak, na IFA sajmu  potrošača elektronike i  turizma u Berlinu. Saopštenje je izdato manje od mesec dana nakon Tošibine aplikacije za prijem u članstvo Blu-Ray Disc asocijacije (bda) i saopštila je da će uvesti proizvode koji će podržavati Blu-ray format. Iako su mnogi proizvođači home- entertainment uređaja uveli linije Blu-ray plejera u godini od kada se format prvi put se pojavilo, ovo je za Tošibu prvi upis u kategoriji. Toshiba prvobitno stvara HD-DVD, takmičari format koji je na kraju izgubio bitku od strane kompanije SONY koja je podržavala Blu-ray kampanju u 2008. godini.

Model BDX2000 podržava FullHD,  1080p digitalni izlaz i mogu da koristi „Regza“ link za uparivanje sa nekim od „Regza“ modela LCD televizora za totalno uživanje u HD materijalu. Na ovaj način korisnicima je omogućeno korišćenje interaktivnih funkcija na Blu-rey diskovima putem Ethernet konekcije.

Ostatak specifikacije navodi slot za SD kartice za lokalno smeštanje podataka, mogu se pregledati slike u formatima JPEG, omogućena je i podrška za muzičke fajlove MP3, WMA te na kraju i AVHCD. 1080p reprodkcja podrazumeva 24FPS (frejma po sekundi) kao i popularne Dolby, True HD i DTS-HD Master Audio standarde.

 

Izvor: technewsworld

 

Komentarišite na forumu