| Vesti | Hardver | Thermaltake najavljuje Element Q, Mini-ITX kućište sa 200W napajanjem
Hardver

Thermaltake najavljuje Element Q, Mini-ITX kućište sa 200W napajanjem

thermaltake

Thermaltake, jedan od lidera u svetu u proizvodnji kućišta, predstavio je svoj najnoviji dodatak u Element seriji PC kućišta, Thermaltake Element Q. Ovo Mini-ITX kućište je idealno za veoma male sisteme zasnovane na Intelovoj Atom ili Nvidia ION platformi.

 

 

 

Sa svojim izuzetno malim dimenzijama od 130 (D) x 220 (Š) x 330 (V) mm i malom težinom od 2.7kg, Element Q može da stane u najmanja desktop okruženja ili čak na police između knjiga.

Element Q predstavlja suštinu ličnih računara i zabave, jer vam dozvoljava da sve one nekada velike komponente kao što su audio kartice, video karte, mrežne karte ubacite u malecki sistem sa elegantnim izgledom u dominantnoj crnoj boji sa jasnim crvenim linijama.

Zahvaljujući dizajnu kućišta omogućena je praktična i optimizovana instalacija, podržane su standardne periferije kao što su za 5.25″ i 3.5″ (jedan unutrašnji, jedan spoljašni) uređaje. Ako se uzme u obzir ova kategorija malih kućišta, Element Q je zaista jedinstven jer niste primorani da koristite tanke diskove kao u drugim kućištima.

 

15_tt_1

 

15_tt_2

 

Kućište nema ventilatore, samim tim tišina je zagarantovana a kućište ima ventilacione mrežice sa leve i desne strane, kao in a leđima.

Specijalno dizajnirano i prethodno već instalirano napajanje od 200W SFX takođe radi bez ventilatora, tako da se i dalje smanjuje nivo buke i energetske potrošnje.

 

Sa zadnje strane se nalazi jedan PCI slot za proširenje, a sa prednje strane se nalaze HD audio konektori, reset dugme i dugme za paljenje su lako dostupni na prednjem panelu.

 

Element Q Mini-ITX kućište će biti dostupno po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 59$.

Za više informacija o Thermaltake Element Q, možete posetiti sledeću stranicu.

 

Izvor: thermaltake

Komentarišite na forumu