| Vesti | Hardver | Stiže VIVE Pro VR headset iz HTC-a
Hardver

Stiže VIVE Pro VR headset iz HTC-a

HTCVIVE

Na ovogodišnjem CES 2018 festivalu u Las Vegasu, HTC je izašao sa vestima o novoj fazi razvoja immersive VR iskustva uz VIVE Pro VR headset.

Prema navodima kompanije, novi VIVE Pro nudi uvećanu per-eye rezoluciju koja iznosi 1440 sa 1600 po oku, u odnosu na prethodni VIVE model koji je nudio 1080 sa 1200 piksela.

Takođe je napomenuto da novi VIVE Pro napušta LCD tehnologiju od 90 Hz i juriša ka AMOLED tehnologiji za svoje panele, koji zadržavaju refresh rate od 90 Hz LCD ekrana uz ponudu što bolje verodostojnosti slike kao i gustinu piksela.

Iz HTC-a navode da novi VIVE Pro nudi 78% veći broj piksela kada se poredi sa prvom generacijom VR headsetova, koji će baciti većinu modernih GPU-ova na kolena dok budu pokušali da isporuče idealnih 90 FPS u displeju.

Tu je i nadograđen dizajn i ergonomija, kao i integracija slušalica, koje nose Hi-Rez sertifikaciju, i ugrađeno pojačalo. Kao dodatak, HTC će kasnije tokom ove godine predstaviti bežično adaptersko rešenje za VIVE Pro headset, koji koristi WiGig tehnologiju kako bi se bežično prenosile informacije izmeđe računara i headseta putem 60 GHz band-a.

Iz kompanije navode da će VIVE Pro biti dostupan kasnije tokom prvog kvartala kao upgrade kit za postojeće VIVE vlasnike. Novi headset će takođe biti dostupan pa kompletan kit, u koji će najverovatnije biti integrisane Valve-ove Steam VR Tracking 2.0 bazne stanice, kasnije tokom ove godine. HTC još uvek nije objavio cenu proizvoda.

 

HTCVIVE 01 T HTCVIVE 02 T HTCVIVE 03 T

 

 

Izvor: HTC

 

Komentarišite na forumu