| Vesti | Hardver | Silicon Power osvaja nagrade za dizajn
Hardver

Silicon Power osvaja nagrade za dizajn

SP Awards

Computex tek što je počeo, a Silicon Power je već pokupio tri sajamske nagrade.

U konkurenciji za Computex d&i priznanje za dizajn i inovacije ove godine bilo je 125 proizvođača sa ukupno 288 proizvoda, a Silicon Power predstavnici koji odnose nagrade su Thunder T11 eksterni SSD, kao i tri serije USB flash drajvova – Touch 825, Jewel J05 i Unique 510.

 

 

 

SP Awards 1

 

Kako Silicon Power kaže, Touch 825 USB flash drajv inspirisan je klasičnom spajalicom, pa ga je moguće prikačiti uz svesku, fasciklu ili bilo koji papirni dokument. Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika (idealno za besane studentske noći i hektolitre prolivene kafe) i moguće ga je rotirati za 360 stepeni.

 

SP Awards 2

 

Thunder T11 je među najlakšim i najmanjim eksternim SSD drajvovima opremljenim Thunderbolt interfejsom. Kako Silicon Power navodi, T11 je tri puta brži od prosečnog USB 3.0 HDD-a i postiže brzine od 380/340 MB za čitanje i upis podataka. Dopadljivo kućište je izrađeno od aluminijuma i teži svega 65 grama.

 

SP Awards 3 T SP Awards 4 T

 

Modeli iz serija Jewel J05 i Unique 510 skrivaju USB flash drajvove koji su, sudeći po bojama i zvaničnoj prezentaciji proizvođača, namenjeni pripadnicama nežnijeg pola (zlobnici će reći da liče na katanac za bicikl). Koriste chip-on-board tehnologiju i kompaktno gumirano kućište otporno na spoljne uticaje, te nema bojazni od upadanja u čašu sa koktelom, a preživeće i mazanje karminom.

 

Izvor: Silicon Power

 

Komentarišite na forumu