| Vesti | Hardver | Shuttle predstavlja novi Barebone računar – DS81L
Hardver

Shuttle predstavlja novi Barebone računar – DS81L

Shuttle DS81L

Jedan od popularnijih Shuttle proizvoda je sada dostupan i u alternativnom izdanju, i zahteva napajanje od svega 12V umesto standardnih 19V. Ova promena omogućava upotrebu alternativnih izvora napajanja, pored postojećeg napajanja od 84W. Radi se o Barebone računaru DS81L, koji je nova verzija DS81 modela. Ovaj Slim PC je idealan za primenu u automobilskoj i industrijskoj robotici, digitalnoj signalizaciji, kioscima i automatima.

DS81L je baziran na Intel H81 čipsetu, pa je kompatibilan sa velikim brojem Intel procesora sa LGA1150 soketom, sa TDP-om do 65W. Tu su i dva SO-DIMM slota koji podržavaju do 16GB DDR3 memorije. Na raspolaganju imate i jedno mesto za 2.5″ uređaj (SSD/HDD) sa SATA 6Gbit/s vezom. Ukoliko Vam zatreba još jedan interni hard disk, jedan Mini-PCI-Express i jedan mSATA slot mogu da se upotrebe za mSATA-SSD ili instalaciju WLAN modula. 

 

Shuttle Barebone DS81L je upakovan u kompaktno kućište zapremine svega 1,35l sa dimenzijama od 190 x 165 x 43mm. Računar podnosi ambijentalnu temperaturu od 0 do 50°C, a pošto dolazi sa VESA nosačima, možete ga montirati na poleđinu monitora ili neku drugu površinu. Za hlađenje je zadužen sistem toplotnih cevi sa dva ventilatora, a samo kućište je izrađeno od čelika.

 

Shuttle DS81L 1 T Shuttle DS81L 2 T

 

U slučaju da će mu namena biti i emitovanje 4K UHD video materijala (rezolucije od 3840 x 2160 piksela), preporučuje se instalacija Intel Core i3 procesora. Signal može da se prenosi putem DisplayPort konekcije od 60Hz ili putem HDMI veze od 30Hz.

 

Shuttle DS81L 3 T Shuttle DS81L 4 T

 

DS81L je opremljen sa dva USB 3.0 priključka, dva Gigabit Ethernet priključka, dva DisplayPort-a, dva RS-232 i po jednim HDMI i audio priključkom, a ima i čitač SD kartica. Na zadnjem delu računara se nalazi i 4-pinski konektor za daljinsko uključivanje, u slučaju da je kućište montirano na neko nepristupačno mesto. Postoji i mogućnost podešavanja jumper-a na matičnoj ploči u always-on mod, tako se računar automatski uključuje čim je aktivirano napajanje.

 

Shuttle DS81L 5 T Shuttle DS81L 6 T

 

Preporučena maloprodajna cena za Shuttle Barebone DS81L iznosi 166 evra i već je dostupan na evropskom tržištu. Što se tiče opcionih dodataka, PVG01 (VGA konektor) i WLN-S (WLAN kit) mogu biti zasebno kupljeni.

 

Izvor: Shuttle

 

Komentarišite na forumu