| Vesti | Hardver | Shuttle predstavio računare sa ugrađenim Broadwell Core i3, i5 i i7 procesorima
Hardver

Shuttle predstavio računare sa ugrađenim Broadwell Core i3, i5 i i7 procesorima

Shuttle DS

Shuttle je sa tri nova DS Barebone modela proširio svoju ponudu Slim PC računara, pa će se na evropskom tržištu, pored postojećeg DS57U modela, naći i novi DS57U3, DS57U5 i DS57U7 računari, i to sa fabrički ugrađenim Intel Core i3, Core i5, odnosno Core i7 procesorima. Predstavljaju idealnu platformu za različite profesionalne primene, kao što su digitalno oglašavanje, kiosci, Thin Client, Cloud računarstvo, POS, kancelarijska i multimedijska primena.

Kao i osnovni model, tri nova DS računara dolaze u potpuno crnoj boji i zasnivaju se na 14-nm Broadwell mikro-arhitekturi, a mogu se pohvaliti niskom potrošnjom i poboljšanom grafičkom jedinicom. Ne koriste ventilatore, pa rade izuzetno tiho i jednostavni su za održavanje, jer pasivno hlađenje ne skuplja prašinu unutar kućišta. 

Dimenzije samih kućišta su pritom veoma male, svega 200 x 39,5 x 165mm (D x Š x V), a dozvoljavaju postavku u vertikalnom položaju, kao i montiranje na različite površine i monitore, zahvaljujući VESA nosačima koji dolaze uz svako kućište. Pritom svi modeli podnose ambijentalnu temperaturu između 0 i 40°C.

 

Shuttle DS 1 T Shuttle DS 2 T

 

Svaki DS model može da primi po jedan 2,5″ HDD ili SSD SATA uređaj od 6Gbit/s, a na raspolaganju su i dva SO-DIMM slota koji podržavaju do 16GB 1,35V DDR3L memorije. Jedan mini-PCI Express slot omogućava dodatno proširenje sistema, npr. za jedan mSATA SSD, a tu je i drugi mini-PCI Express slot koji je već opremljen WLAN modulom.

 

Shuttle DS 3 T Shuttle DS 4 T

 

Ovi računari nude dva Intel Gigabit Ethernet interfejsa sa Intel kontrolerima, dva USB 3.0 i četiri USB 2.0 priključka, po jedan DisplayPort i HDMI priključak, audio portove i čitač kartica. Na ovim računarima se mogu naći i konektori za daljinsko uključivanje, u slučaju da je kućište montirano na neko nepristupačno mesto, kao i dva RS-232 serijska interfejsa za povezivanje periferija.

 

Shuttle DS 5 T Shuttle DS 6 T

 

Novi DS57U3, DS57U5 i DS57U7 modeli dolaze sa integrisanom Intel HD grafikom 5500, pa nude mogućnost puštanja zahtevnih 4K video sadržaja (2160p) na punih 60Hz, preko DisplayPorta.

 

Shuttle DS 7 T Shuttle DS 8 T

 

Preporučena maloprodajna cena za Barebone DS57U3 iznosi 402 evra, za DS57U5 – 519 evra, a za DS57U7 – 673 evra. Sva tri modela su već dostupna na evropskom tržištu.

 

Izvor: Shuttle

 

Komentarišite na forumu