| Vesti | Hardver | Samsung predstavlja zakrivljeni monitor SE790C
Hardver

Samsung predstavlja zakrivljeni monitor SE790C

Samsung SE790C

Kompanija Samsung je najavila da će uskoro na tržište plasirati do sada najnapredniji zakrivljeni monitor sa ULTRA-WQHD rezolucijom (ultra-wide quad high definition). Naziv modela novog monitora je SE790C, a dijagonala mu iznosi 34 inča.

Proizvođač navodi da je dizajn monitora ergonomski i da je zakrivljenost ekrana optimizovana tako da gledanje učini što prijatnijim, bez potrebe za naprezanjem očiju. Radijus zakrivljenosti monitora iznosi 3000mm, što znači da odgovara segmentu kruga sa prečnikom od 3000mm.

Šta više, komfor gledanja je odobren od strane TÜV Rheinland internacionalne organizacije za sertifikovanje. Rigorozni proces sertifikacije je podrazumevao evaluaciju prezentacije i uniformnosti boja, ugla gledanja, zakrivljenosti i rada bez treperenja slike. 

 

Samsung SE790C ima odnos stranica 21:9, rezoluciju 3440 x 1440p, odnos kontrasta 3000:1, maksimalnu osvetljenost od 300cd/m2 i ugao gledanja od 178° (horizontalno i vertikalno). Opremljen je Picture-by-Picture (PbP) i Picture-in-Picture (PiP) 2.0 funkcijama, a gejmerima će posebno odgovarati game mode i vreme odziva od 4ms. Od priključaka su tu i četiri USB 3.0 porta, a u monitor su ugrađeni dual stereo zvučnici od 7W.

 

Samsung SE790C 1

 

SE790C je dizajniran sa metalnom konstrukcijom i izgleda elegantno i jednostavno, a stalak T-oblika nudi mogućnost podešavanja visine ekrana. Monitor naravno odgovara i VESA standardu.

 

Samsung SE790C 2

 

Još nije poznato kada će se tačno ovaj zakrivljeni monitor naći na tržištu, a ni koja će mu biti cena.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu