| Vesti | Hardver | Samsung je razvio najnapredniji DDR3 štedljivi DRAM, koristeći 30nm tehnologiju
Hardver

Samsung je razvio najnapredniji DDR3 štedljivi DRAM, koristeći 30nm tehnologiju

samsung

 

Samsung Electronics Co. Ltd. Jedan od svetskih lidera kada su u pitanju semikonduktor tehnološka rešenja, danas je najavio da je 30nm DRAM uspešno prošao potrošačku procenu, u dve gigabitne gustine.

Kako DDR3 SDRAM postaje dominantna memorija na tržištu u ovom kvartalu, Samsung nastavlja agresivan napredak u tehnološkom procesu koji će podići produktivnost i ubrzati širenje još boljih performansi, 1.5V i 1.35V DDR3 za servere, desktop i laptop računare.

 

 

„Naš ubrzani razvoj sledeće generacije 30nm klase DRAM modula bi trebalo da nas održi u konkurentnoj poziciji na tržištu memorija“, rekao je Soo-In Cho, predsednik memorijske divizije Samsung Electronics.

 

6_samsung3a

 

Dodao je još „Naša 30nm tehnologija će obezbediti najsavremeniji DDR3 male potrošnje koji će biti dostupni maltene danas, a sve u sklopu najjefikasnijih DRAM rešenja, bilo da su u pitanju obični potrošački uređaji ili server sistemi“.

 

30nm tehnološki proces kada se primeni na DDR3 masovnu proizvodnju automatski povećava produktivnost proizvodnje za 60% u odnosu na 40nm klasu DDR3. Ovo će dovesti do dupliranja troška/efikasnost u poređenju sa DRAM koji su proizvedeni koristeći 50nm ili 60nm tehnologiju.

 

30nm klasa 20Gb, „Green“ DRAM smanjuje potrošnju za do 30% u odnosu na 50nm klasu DRAM-a.

A 4Gb proizvedenih u 30nm će trošiti samo 3W po satu u najnovijim laptopovima, što iznosi samo 3% celokupne potrošnje nekog laptopa.

 

Novi DDR3 će se koristiti u širokom opsegu proizvoda, od servera do laptopova, kao i mnogih mobilnih uređaja.

 

30nm klasa DDR3 je planirana da uđe u masovnu proivodnju sledeće polovine ove godine.

 

Izvor : techpowerup

Komentarišite na forumu

 

 

 

Tagovi