| Vesti | Hardver | Rekord AMD EPYC procesora u ProLiant DL385 Gen10 serverima
Hardver

Rekord AMD EPYC procesora u ProLiant DL385 Gen10 serverima

DL385

Kako navodi izveštaj od AMD-a, novi serveri kompanije Hewlett Packard Enterprise, koje pokreću AMD EPYC procesori, su postavili novi svetski rekord u performansama u industrijskim standardizovanim benčmark paketima SPECrate2017_fp_base, kao i SPECfp_rate2006.

HPE ProLiant DL385 Gen 10 serveri dolaze u standardnom 2U serverskom formatu i deo su HPE Cloudline CL310 familije servera.

Ispod haube se nalaze AMD EPYC procesori od 8, pa sve do 32 jezgra.

Proizvođači navode da su HPE serveri isplativi i fleksibilni, uz osmokanalne memorijske kontrolere, kao i PCIe kontrolere koji omogućuju čak 128 PCIe linija.

„HPE se udružuje sa AMD-om, kako bi u svoj portfolio najsigurnijih servera na svetu, uključio i AMD EPYC procesor. Od sada je kupcima na raspolaganju nova opcija za optimizaciju performansi i bezbednosti za virtuelizovane zadatke“, izjavio je Džastin Hotard, potpredsednik i generalni menadžer HPE-ovog globalnog serverskog poslovanja.

„HPE ProLiant 385 Gen10, sa AMD EPYC procesorom je rezultat višedecenijske saradnje sa AMD-om i zajedničke vere u budućnost pokretanu inovacijama.“ Kako se dalje navodi u saopštenju, performanse HPE ProLiant DL385 Gen10 servera omogućavaju 64 AMD EPYC jezgra, koja pristupaju DDR4 ECC memoriji kapaciteta 4 TB.

Kombinacija velikog memorijskog kapaciteta i ogromne memorijske propusne moći, s jedne, odnosno 128 procesorskih niti s druge strane, rezultuje i do 50% nižom cenom po virtuelnoj mašini, u poređenju sa dosadašnjim serverskim rešenjima.

 

DL385 01

 

„HPE ProLiant DL385 Gen10 pozicionira AMD EPYC procesor tačno u centar tržišta velkih brojki, gde se „dual-socket“ tipovi servera isporučuju velikim kompanijama, pružaocima usluga, kao i srednje-malim preduzećima.“, istakao je Mat Istvud, stariji podpredsednik analitičarske agencije IDC. „Sa kombinacijom visokih performansi, broja raspoloživih jezgara, memorijske propusne moći i PCIe linija, u pitanju je primamljiv izbor koji adresira izuzetno širok dijapazon poslovnih aplikacija i zadataka.“

Svaki AMD EPYC procesor u sebi ima integrisanu hardversku zaštitu u vidu bezbednosnog ko-procesora. U kombinaciji sa HPE „Silicon Root of Trust“, pre svakog pokretanja servera izvrši se provera legitimnosti firmwarea.

Kombinacija AMD-ovog sigurnosnog ko-procesora i HPE-ovog „Silicon Root of Trust“, takođe omogućava i sledeće – Sigurnu enkripciju memorije (kompletna memorija, ili deo memorijskog prostora mogu biti obezbeđeni putem enkripcije, kako bi se onemogućili hakerski napadi), kao i sigurnu enkripciju virtuelnih mašina (VM-ovi imaju posebne enkripcijske ključeve, kao što ima i hypervizor, čime su međusobno izolovane, kao i u odnosu na hypervizora). Novi HPE ProLiant DL385 Gen10 sa AMD EPYC procesorom će biti dostupan krajnjim kupcima od idućeg meseca.

 

Izvor: HPE

 

Komentarišite na forumu