| Vesti | Hardver | Raijintek je predstavio dva nova “low profile” kulera
Hardver

Raijintek je predstavio dva nova “low profile” kulera

Raijintek Zelos Pallas

Tek što smo ušli u 2014. godinu, Raijintek je već izbacio dva nova kulera namenjena HTPC rešenjima. Njih karakteriše mala visina zbog koje spadaju u “low profile” klasu.

U pitanju su Zelos, super nizak model sa tri toplotne cevi i malo viši Pallas koji ima čak šest toplotnih cevi.

Ovi kuleri ne moraju svoje mesto naći u HTPC-u jer su estetski primamljivi, i to se naročito odnosi na Pallas koji je u celosti niklovan.

 

Raijintek Zelos Pallas 12

Pallas sa svojom masom od 420g spada među “high end low profile kulere”. On je opremljen sa šest toplotnih cevi promera 6mm. Baza od kulera je od bakra koji je presvučen niklom, a i ostatak kulera je niklovan.

 

Raijintek Zelos Pallas 11 T Raijintek Zelos Pallas 07 T Raijintek Zelos Pallas 01 T

 

Pallas je opremljen sa 14013 PWM slim ventilatorom od 140x150mm. Raspon brzina je od 650-1400 obrtaja čime je osiguran tih rad, a i dobre performanse.

 

Raijintek Zelos Pallas 02 T Raijintek Zelos Pallas 13 T Raijintek Zelos Pallas 14 T

 

Kuler se montira uz robusan montažni set koji i dosadašnji Raijintek kuleri koriste. Naravno, podrška za socket LGA2011 se podrazumeva i kod Pallas-a. Ukupna visina ovog kulera je 68mm.

 

Raijintek Zelos Pallas 09

 

Zelos je jedan od retkih “low profile” kulera tih dimenzija koji je opremljen sa tri, umesto standardna dva, heat pipe-a. Pored toga što ima “jednu cev viška”, heat pipe-ovi koriste C.D.C. tehnologiju gde toplotne cevi naležu direktno na procesor.

 

Raijintek Zelos Pallas 10 T Raijintek Zelos Pallas 16 T Raijintek Zelos Pallas 06 T

 

Pored aluminijumskih rebara, hladnjak ima dodatni mali blok za disipaciju toplote. Zelos je opremljen sa potpuno novim slim 92mm ventilatorom. 9015 PWM ventilator je sada prvi put viđen na Zelos-u i ima raspon brzina od 800 do 1400 obrtaja.

 

Raijintek Zelos Pallas 04 T Raijintek Zelos Pallas 05 T Raijintek Zelos Pallas 03 T

 

Tišina i performanse su zagarantovane. Ovaj kuler zauzima minimalno prostora oko samog procesorskog podnožja i njegova visina iznosi svega 44mm.

 

Izvor: Raijintek

 

Komentarišite na forumu….