| Vesti | Hardver | Procurele fotografije i specifikacije Sapphire Radeon R9 Fury grafičke karte
Hardver

Procurele fotografije i specifikacije Sapphire Radeon R9 Fury grafičke karte

Sapphire Radeon R9 Fury

Na Internetu su se pojavile prve fotografije Sapphire Radeon R9 Fury grafičke karte, po kojima se može videti da će nova verzija karte dolaziti sa trostrukim (ili 2.2) Tri-X rešenjem za hlađenje, dok štampana ploča deluje kao i referentni dizajn od AMD-a.

Dakle, štampana ploča po ovim fotografijama izgleda kao i kod R9 Fury X, samo sa dugačkim dvoslotnim („dual-stack“) hladnjakom, na kom su tri ventilatora, i koji sa više od trećine svoje dužine prelazi štampanu ploču. Ovakav dizajn je dosta redak i samo još neke GTX 970, GTX 670 i GTX 760 grafičke karte imaju hladnjake duže od štampane ploče. 

Uz fotografije su iscurele i specifikacije koje potvrđuju da Sapphire Radeon R9 Fury poseduje 56 aktivnih blokova (Computing Units), od ukupno 64, što na kraju čini 3,584 stream procesora, dok kao i kod referentnog modela, ostaje 4GB HBM memorije od 4096 bita. Takt procesora je nešto niži i iznosi 1000MHz, a memorija radi na izvornih 500MHz.

 

Sapphire Radeon R9 Fury 1 T Sapphire Radeon R9 Fury 2 T
   
Sapphire Radeon R9 Fury 3 T Sapphire Radeon R9 Fury 4 T

 

Sapphire će u ponudi imati i fabrički overklokovanu Radeon R9 Fury grafičku kartu, sa taktom procesora od 1040MHz, a oba modela se na tržištu očekuju sredinom ovog meseca. Iako su u početku kružile glasine da AMD neće dozvoliti drugim proizvođačima da menjaju dizajn R9 Fury grafičkih karti, mi smo bili ubeđeni da je samo pitanje vremena kada će se na tržištu pojaviti verzija sa vazdušnim hlađenjem i evo, već je tu.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu