| Vesti | Hardver | Power Color predstavio RX 480 Red Devil
Hardver

Power Color predstavio RX 480 Red Devil

Power Color najavio RX 480 RED DEVIL

Kompanija Power Color je nedavno predstavila svoj top dizajn RX 480 grafičke karte, pod nazivom RX 480 Red Devil. Karta je bazirana na novom AMD Polaris čipu i biće dostupna isključivo u verziji od 8GB. Red Devil dizajn ima za cilj da donese brojna poboljšanja u odnosu na referetni model RX 480.

Karta će biti opremljena sa masivnim hladnjakom, radi tihog i hladnog rada, ali i za maksimalne performanse kada je to potrebno. Samo jezgro će imati frekvenciju od 1330MHz, što je za dobrih 60MHz veća frekvencija od referentne RX 480, dok će memorija raditi na standardnih 2000Mhz.

Monolitni hladnjak koji krasi Red Devil RX 480 je opremljen sa dve toplotne cevi od 8mm i dve od 6mm, za dobro odvođenje toplote od jezgra, a za efikasnu disipaciju toplote zadužena su tri 80mm ventilatora sa duplim kugličnim ležajevima i mnogobrojna aluminijumska rebra. Red Devil koristi novi „Double Blade III“ dizajn ventilatora, koji donosi poboljšan protok vaduha a ujedno i sputava nakupljanje prašine na samim ventilatorima.

 

Power Color najavio  RX 480 RED DEVIL 01

 

Za stabilan i efikasan rad grafičke karte upotrebljen je 6+1 fazni dizajn naponske sekcije. Takva robusta naponska sekcija, u kombinaciji sa 8pin PCIe naponskim konektorom i posebnim overklokerskim BIOS-om bi trebala doneti dobre overklok domete u odnosu na referentni dizajn.

 

 

Da bi se upotpunio dizajn, grafička karta je opremljena i sa backplate-om, koji pored toga što doprinosi estetici grafičke karte, ima i zaštitnu ulogu.  Backplate je prčvršćen direktno za samo telo hladnjaka pomoću specijalnih šrafova i opruga, i time je obezbeđena bolja preraspodela opterećenja i umanjena šansa za oštećenjem grafičkog čipa.

 

 

Nova Power Color Red Devil RX 480 bi trebala biti dostupna od danas u prodavnicama širom sveta po ceni od 269$.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu