| Vesti | Hardver | Novi Phenom II X4 960T otključan!
Hardver

Novi Phenom II X4 960T otključan!

amd

Ako se po jutru dan poznaje kada pričamo o novoj seriji AMD Phenom II X4 procesora, možemo slobodno da kažemo: Dobro jutro entuzijasti! Otključavanje Phenom X2 procesora je bio apsolutni hit među entuzijastima širom sveta! Tako otključani procesori su dobijali dva jezgra više, što se u krajnjoj liniji odražavalo na duplo bolje performanse. Izgleda da je AMD-ova proizvodna linija u mogućnosti da sličnu stvar ponovi sam produktima Thuban-a tj Phenom II X6 procesorima.

 

Phenom II X4 960T procesor, inžinjerskog imena „Zosma“ se po svemu sudeći uspešno otključavaju, a finalni proizvod je šestojezgrani procesor.

 

amdx6-sg_vmercik_hwm

 

Zosma je ništa drugo do „skraćeni“ Thuban kome su zaključana dva jezgra. Ono što je potrebno za otključavanje Zosma procesora je matična ploča zasnovana na AMD 890FX kontrolerskoj logici, odnosno čipsetu. Phenom II X4 960T i X4 940T su prvi procesori inžinjerskog imena Zosma, a radiće na radnoj učestalosti od 3.3 GHz, odnosno 3.00 GHz. Zahvaljujući AMD Turbo Core tehnologiji, ovi procesori će raditi na brzinama i do 500 MHz višim od pomenutih fabričkih. Najbolje od svega je to što će Zosma procesori biti pozicionirani u cenovnom rangu ispod 200 američkih dolara! Što bi zemunac rekao: Tebra, bog te zosma! 🙂

 

Izvor :techpowerup

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar