| Vesti | Hardver | NZXT predstavila novu N7 Z390 matičnu ploču
Hardver

NZXT predstavila novu N7 Z390 matičnu ploču

Z390

Kompanija NZXT je saopštila da izlazi nova N7 matična ploča na bazi Intel Z390 čipseta namenjene podršci radu 9. generacije Intel Core procesora.

Osnovni delovi se nalaze u pakovanju uključujući ugrađenu bežičnu (Wi-Fi) mrežnu kartu koja ujedno obezbeđuje i Bluetooth V5.0 bežičnu konekciju sa perifernim uređajima, zatim digitalnu kontrolu rada ventilatora i ugrađenu podršku za rad HUE 2 RGB svetlosnih uređaja.

Ugrađeni metalni adapter na ATX sekciji konektora će dodatno olakšati ugradnju N7 matične ploče u kućište.

Kao i prethodni model, tako i N7 Z390 poseduje metalni oklop i omogućuje uspostavljanje potpune kontrole nad radom svetlosnih efekata, upravljanjem sistemom hlađenja i performansama, kroz pokretanje CAM softvera koji je besplatan za preuzimanje. 

„Naš cilj sa izlaskom najnovije N7 matične ploče je da omogućimo korisnicima sve što žele kada je u pitanju sastavljanje moćnog gejming računara na što lakši način,“ izjavio je Johnny Hou, osnivač i izvršni direktor kompanije NZXT.

„Osluškujući zahteve i povratne informacije zajednice kao reakciju na izlazak N7 Z370 modela nešto ranije tokom ove godine, u mogućnosti smo da dodamo pregršt novih funkcija kako bi sastavljanje PC računara i gejming postali iskustvo protkano nezaboravnim uživanjem. N7 Z390 je sledeći korak u ovom nesvakidašnjem putovanju koje nas čini uzbuđenim zbog korisnika u potrazi za sastavljanjem nesvakidašnjeg računara sa N7 matičnom pločom.“

 

Z390 01

 

Neke od mogućnosti NZXT N7 Z390 matične ploče su funkcije kontrolisane od strane CAM softvera pojednostavljuju podešavanje i kontrolu RGB svetlosnih efekata i rada ventilatora, HUE 2 digitalna kontrola RGB osvetljenja: napredni svetlosni efekti sa brojnim predefinisanim i sopstveno podešenim režimima rada, GRID+ digitalna kontrola ventilatora: odgovarajući radni profili ventilatora u CAM softveru za osam nezavisnih kanala veze sa ventilatorima, jednostavno prilagođavanje i čist izgled: oklop izrađen u potpunosti od metala je dostupan u crnoj ili beloj boji, kao i poklopci hladnjaka dostupni u sjajno plavoj, crvenoj ili ljubičastoj boji finiša se uklapaju u bilo kojoj kombinaciji i konfiguraciji, ugrađen metalni adapter na ATX sekciji konektora kao i efikasan raspored elemenata na matičnoj ploči, obezbeđuju direktan pristup i optimalnu konfiguraciju računara sa lakom opcijom nadogradnje, kao i funkcija adaptivne redukcije buke koja optimizuje proces hlađenja računara, balansirajući buku stvorenu radom ventilatora, a sve kako bi se obezbedio maksimalni komfor tokom gejminga.

Sve što vam je potrebno nalazi se u pakovanju matične ploče i elegantnom postupku kontrole kroz korišćenje CAM softvera, uključujući neke od najvažnijih funkcija kao što su HUE 2 i GRID+ digitalni kontroleri koji dozvoljavaju intuitivno upravljanje radom tri RGB kanala svetlosnih elemenata i 8 kanala u koje su povezani ventilatori.

 

Z390 02

 

 

Specijalni metalni oklop na N7 matičnoj ploči pruža čist dizajn koji se neprimetno uklapa u ambijent vašeg kućišta. Dodatni ukrasni poklopci hladnjaka su dostupni kao posebna opcija u sjajno plavoj, crvenoj i ljubičastoj boji. N7 Z390 poseduje bežičnu mrežnu konekciju i svaki port je nezavisan, tako da korišćenje svih PCI Express komunikacionih putanja je dostupno od strane centralnog procesora i čipseta zbog čega svi uređaji rade baš onako kako je to i predviđeno.

N7 raspored i dizajn štampane ploče omogućuju bezbolnu instalaciju sve zajedno sa ugrađenim adapterom na zadnjoj poziciji ATX ulazno/izlaznih konektora kao i optimalno raspoređenih priključaka za lakše podešavanje. Sistem adaptivne kontrole buke i tehnologija na kojoj je baziran, koriste senzor buke na matičnoj ploči radi merenja i učenja specifičnosti rada vašeg PC sistema, a sve kako bi idealno balansirao rad računara u kontekstu radne brzine ventilatora i efikasnog hlađenja.

Postižući i do 40% manju buku poštedećete sebe muka i gubljenja vremena u cilju podešavanja idealne radne krive sistemskih i ostalih ventilatora ugrađenih u vaš računar. Na taj način se obezebđuje optimalno podešavanje radnih karakteristika, čak i nakon promene hardvera u sistemu. Preporučena maloprodajna cena za Evropu jeste 249,99 dolara, N7 Z390 će biti dostupna krajem novembra.

 

Izvor: NZXT

 

Komentarišite na forumu…