| Vesti | Hardver | nVidia SLI sada i zvanično licencirana za Intel P55 čipset
Hardver

nVidia SLI sada i zvanično licencirana za Intel P55 čipset

nvidia_sli

NVIDIA je počela da širi vest da su Intel i vodeći proizvođači ploča, uključujući Asus, EVGA, Gigabyte i MSI, svi licencirali nVidia SLI tehnologiju za uključivanje na njihove Intel P55 bazirane matične ploče koje podržavaju Intelove Core i7 i Core i5 procesore predviđene za sokcket LGA1156.

„NVIDIA SLI tehnologija je savršena dopuna na procesorsku snagu naših novih procesora i Intel DP55KG desktop matičnih ploča“ rekao je Clem Russo, VP i generalni menadžer intelove divizije za ploče u Intel korporaciji. „nVidia i Intel dele zajedničku strast za unapređivanje PC-a kao ultimativne platforme za igranje, a ova kombinacija će sigurno biti atraktivna bilo kome ko bude sklapao ili kupovao novi PC ove jeseni“.

 

 

Kao rezultat današnje vesti, nVidia SLI tehnologija je sada dostupna svim korisnicima PC platforme, uključujući Intel Core i7, Core i5, Core 2 Quad i Core 2 Duo procesore, kao i one koji su bazirani na AMD Phenom II procesoru. U korist jakih grafičkih performansi, NVIDIA GeForce grafički čipovi nude igračima dodatne mogućnosti koje ne nude ni jedne druge grafičke opcije, a to su nVidia PhysX tehnologija za realniji igrački osećaj kao i stereoskopsko 3D igranje sa nVidia 3D Vision (TM) tehnologijom.

 

sli_konfiguracija

 

„Samo najbolje dizajnirane matične ploče su sposobne da iskoriste sve mogučnosti iz snažne sinergije između SLI tehnologije i P55 platforme“ rekao je Joe Hsieh, generalni menadžer ASUS odelenja za matične ploče.

„Asus je spojio umetnost i nauku u dizajniranju matičnih ploča sa novom ASUS P7P55 Deluxe i ROG Maximus III serijom matičnih ploča, koje nude odlične performanse i stabilnost“.

 

 

intelnvidia

 

 

Izvor : www.guru3d.com

Komentarišite na forumu