| Vesti | Hardver | NVIDIA predstavila TITAN RTX 24GB grafičku kartu
Hardver

NVIDIA predstavila TITAN RTX 24GB grafičku kartu

NVIDIA

Iz kompanije NVIDIA dolazi TITAN RTX, najnoviji desktop GPU koji nudi povoljne performanse pri aktivnostima poput AI istraživanja, kao i tokom rada u kreativnim aplikacijama.

TITAN RTX pokreće NVIDIA Turing arhitektura, uz isporuku od 130 teraflopsa deep learning performansi, kao i 11 GigaRays-a ray-tracing performansi.

„Turing je NVIDIA-in najveći napredak decenije – spajanje shader-a, ray tracing-a, kao i mašinskog učenja kako bi se kreirao pravi GPU“, navodi Jensen Huang, osnivač i CEO NVIDIA.

„Predstavljanje T-Rex omogućuje Turing milionima zahtevnih PC korisnika – poput naučnika, istraživača, kao i kreatora sadržaja.“

Turing nudi nove RT Core-ove za ubrzanje ray tracinga, kao i nova Tensor jezgra za AI trening i inferenciranje.

Ova dva engine-a, zajedno sa snažnijim računanjem i povećanom rasterizacijom, omogućavaju mogućnosti koje će pomoći milionima programera, dizajnera i umetnika kroz više industrija.

 

NVIDIA 01

 

TITAN RTX pod haubom nudi 576 Turing Tensor jezgara, 72 Turing RT jezgara, 24GB GDDR6 memorije sa 672GB/s bandwidth-a, 100 GB/s NVIDIA NVLink, uz koji možete upariti dve TITAN RTX GPU, kao i performanse i memorijski bandwidth za editovanje 8K u realnom vremenu.

VirtualLink port nudi performanse i povezivost koju traže VR headsetovi nove generacije. Iz NVIDIA navode da će TITAN RTX biti dostupan u SAD i Evropi tokom ovog meseca po ceni od 2499 dolara.

 

NVIDIA 02

 

Izvor: NVIDIA

Komentarišite na forumu…

Tagovi