| Vesti | Hardver | Nvidia Fermi u januaru 2010. godine
Hardver

Nvidia Fermi u januaru 2010. godine

nvidia

 

 

 

Baš kao što se desilo prošle godine sa GeForce GTX 295, Nvidia će najverovatnije svoje nove grafičke karte  bazirane na „Fermi“ tehnologiji prikazati u decembru, a isporuka će najverovatnije početi u Januaru 2010 godine. Kompanija Nvidia neće moći da ispoštuje planirani rok koji je bio vezan za početak novembra ili početak decembra, a silikon A2 koji trenutno se upotrebljava u fabrici, neće biti završni silikon.

Nvidia će preći na A3 silikon koji će biti krajnji rešenje silikona na grafičkim karticama, odnosno grafičke karte sa A3 silikonom će se naći u prodaji u januru 2010. Prema nezvaničnim informacijama nekoliko izvora je potvrdilo da kompanija Nvidia ima uzorke „Fermi“ kartice, ali ih drže unutar kompanije, prilično zaštićene od javnosti,  sigurno je da neće biti puštene u prodaju ove godine.

12_nvidia

Nvidia je u sličnoj situaciji kao prošle godine sa GTX 295 grafičkom karticom, kada je nekoliko kartica bilo „hakovano“ iz kompanije i kada su postavljeni opis istih na Internetu 18. decembra 2008. godine, iako je zvanično predstavljanje trebalo da bude 8. januara 2009. godine. Nvidia nije zadovoljna zbog nepoštovanja roka, ali kompanija  želi da ima masivnu dostupnost kada se konačno nađe u prodaji. Druga stvar je činjenica da je kompanija  ATI prodala svoje Radeon HD 5870 grafičke kartice, što ide Nvidia-i u korist. Za one entuzijasiste koji traže da sebi priušte DirektX 11 grafičku kartu za vreme praznika, Radeon HD 5870 će biti jedina opcija, do CES-a 2010. godine.

 

Izvor: fudzilla

Komentarišite na forumu

 

Tagovi