| Vesti | Hardver | Novi daljinski upravljač sa Bluetooth-om iz Sony-ja
Hardver

Novi daljinski upravljač sa Bluetooth-om iz Sony-ja

Sony

Kompanija Sony predstavila je novi model bežičnog daljinskog upravljača (RMT-P1BT) koji pomoću Bluetooth bežične tehnologije predstavlja pouzdano i brzo rešenje za entuzijaste koji žele da precizno kontrolišu svoj fotoaparat 1 tokom fotografisanja pejzaža, kao i za arhitektonsku fotografiju, astrofotografiju, fotografiju u pokretu, grupne portrete i drugo.

Novi model bežičnog daljinskog upravljača (RMT-P1BT) radi pomoću Bluetooth veze, pa nema potrebe da se žicama, kablovima ili prijemnicima direktno povezuje sa fotoaparatom.

Daljinski upravljač ima izuzetno brz odziv, sa daljinskim okidanjem u trajanju od otprilike 0,05 sekundi 2 , što omogućava da se okidač otpusti vrlo precizno.

Tu je i LED lampica koja ukazuje na status fotoaparata bljeskom ili kontinuiranim svetlom.

Takođe, daljinski upravljač je dizajniran tako da je otporan na prašinu i vlagu 3 , kao i niske i visoke temperature 4 , što omogućava pouzdanost u različitim okruženjima i vremenskim uslovima.

Da bi se povećala kontrola nad funkcijama fotoaparata, novi RMT-P1BT bežični daljinski upravljač ima dugmad za ručno zadržavanje fokusa pri njegovim suptilnim promenama, odnosno daljinski prilagođeno dugme C1 5 koje se može podesiti u skladu sa potrebama korisnika.

 

Izvor: Sony

 

Komentarišite na forumu…