| Vesti | Hardver | Novi 1TB Samsnung hdd-ovi sa dve ploče
Hardver

Novi 1TB Samsnung hdd-ovi sa dve ploče

samsung

Novi modeli iz poznate Samsungove serije Spinpoint, u ovom slučaju konkretno modeli sa oznakom F3 jedni su od prvih hdd-ova ove kompanije koji poseduju dve ploče ukupnog kapaciteta 1Tb.

Diskovi iz serije Spinpoint F3 rade na standardnoj brzini rotacije od 7200rpm i koriste samo dve ploče za kapacitet od 1Tb, dakle radi se o pločama kapaciteta 500Gb. Koristeći samo dve ploče, ovi diskovi imaju nešto nižu potrošnju u odnosu na ostale modele koji koriste više ploča za isti ukupni kapacitet a pored toga imaju i do čak 30% bolje performanse u odnosu na modele sa tri ploče.

 

 

 

 

Potpredsednik marketinga kompanije Samsung, gospodin Choel Hee Lee, izjavio je da potrošači i njihovi kupci ne žele samo dodatni kapacitet i povećanje prostora na hdd-ovima, već žele i dobre performanse za svoje serverske ili desktop sisteme, u isto vreme promovišući i takozvani „green environment „.

 

1_samsung_disk_1tb

 

Samsung je takođe izjavio da su diskovi serije Spinpoint F3 usaglašeni u skladu sa RoHS propisima (Restriction of Hazardous Substances directive) i da koriste tehnologiju pod nazivom „SilentSeek and NoiseGuard“ koja omogućava dosta tiši rad u odnosu na neka druga rešenja. Diskovi koriste 3.0 Gbps SATA interfejs, podržavaju NCQ (Native Command Queuing) i poseduju 16/32Mb takozvane „buffer“ memorije.

1Tb Spinpoint F3 diskovi su zakazani za isporuku početkom avgusta.

 

Izvor: www.tomshardware.com

Komentarišite na forumu