| Vesti | Hardver | Noctua predstavlja nove asimetrične 140mm CPU kulere – NH-D15S i NH-C14S
Hardver

Noctua predstavlja nove asimetrične 140mm CPU kulere – NH-D15S i NH-C14S

Noctua NH-D15S NH-C14S

Noctua je juče predstavila dva nova dodatka svoje već bogate ponude premijum kulera sa ventilatorima od 140mm. Dok NH-D15S koristi jedan ventilator i predstavlja visoko kompatibilnu verziju NH-D15 modela, NH-C14S će zameniti dobro poznati NH-C14 kuler sa horizontalnim telom. Oba nova kulera, NH-D15S i NH-C14S, koriste inovativan asimetrični dizajn tela, kako bi se izbeglo blokiranje prvog PCIe slota.

“Kuleri sa 140mm ventilatorima su postali standardni izbor entuzijasta koji traže dobre perfromanse za overklokovanje ili bešuman rad, ali ovi modeli često blokiraju prvi PCIe slot na matičnoj ploči”, kaže Mag. Roland Mossig, direktor Noctua-e. “Sa NH-D15S i NH-C14S smo uspešno unapredili našu ponudu 140mm dual tower i top flow kulera sa asimetričnim dizajnom, koji sada nudi maksimalnu komapatibilnost sa PCIe slotovima.” 

 

Noctua NH D15S 1 T Noctua NH D15S 2 T
   
Noctua NH D15S 3 T Noctua NH D15S 5 T

 

NH-D15S, koji je opremljen sa jednim ventilatorom i ima asimetrično telo, iskrojen je radi što bolje kompatibilnosti sa RAM modulima i PCIe slotom, a inače je zasnovan na dobro poznatom i uspešnom NH-D15 modelu. Zahvaljujući svom posebnom dizajnu, NH-D15S zaobilazi prvi PCIe slot na velikoj većini mATX i ATX matičnih ploča. U isto vreme, njegova postavka sa samo jednim NF-A15 PWM ventilatorom i upuštenim donjim rebrima, garantuje 100% kompatibilnost sa memorijskim modulima visine do 65mm. Korisnici koji imaju dovoljno mesta na raspolaganju, mogu unaprediti performanse kulera dodavanjem 120mm ili 140mm ventilatora sa prednje strane.

 

Noctua NH C14S 1 T Noctua NH C14S 2 T
   
Noctua NH C14S 5 T Noctua NH C14S 7 T

 

\Naslednik uspešnog NH-C14 kulera je sada NH-C14S, elitni top-flow kuler sa horizontalnim telom koji je efikasan i nudi veliku kompatibilnost. Zahvaljujući debljem telu i naprednom NF-A14 PWM ventilatoru, novi model sa jednim ventilatorom nudi slične performanse kao i njegov prethnodnik sa dva ventilatora. Sa ventilatorom koji je montiran od gore, ovaj kuler je kompatibilan sa RAM modulima visine do čak 70mm. Ako je ventilator montiran sa donje strane rebara, ukupna visina kulera je svega 115mm, što ga čini pogodnim za mnoga HTPC kućišta. Pored ovih osobina je tu i asimetrično – pomereno telo, zbog kojeg kuler zaobilazi prvi PCIe slot na velikoj većini mATX i ATX matičnih ploča.

 

 

Novi modeli dolaze sa čvrstim SecuFirm2 montažnim sistemom, proverenom NT-H1 termalnom pastom i garancijom od punih šest godina. NH-C14S se upravo isporučuje i biće uskoro dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 74,90 evra, dok će NH-D15S biti dostupan u junu, po ceni od 79,90 evra.

 

Izvor: Noctua

 

Komentarišite na forumu